Event

Prof. Kooy Symposium 'Extreme omstandigheden - defensie gaat door waar anderen ophouden'

Stroe | Generaal-majoor Koot kazerne • 10 apr 2019

Peter Werkhoven, Corporate Science Director bij TNO, spreekt op het Prof. Kooy Symposium over human enhancement in de toekomst.

Schrijf in op de Kooy symposium mailing list om op de hoogte te blijven

Inschrijven

Thema: Extreme omstandigheden

Defensie gaat verder waar anderen ophouden... Elektriciteit, infrastructuur, communicatiemiddelen, verwarming, orde op straat, droge voeten: In Nederland is iedereen eraan gewend. Maar wat als dat alles wegvalt, of je moet naar een gebied waar dat allemaal niet bestaat. Voor velen een ondenkbaar scenario, maar niet voor de krijgsmacht. Zij gaat door waar anderen ophouden. Aanslagen of natuurrampen in Nederland, maar ook militair ingrijpen in de drukkende hitte van de tropen, de ijzingwekkende koude van de arctic, of vijandige gebieden zonder een greintje licht, of hele regio’s zonder communicatie mogelijkheden. Hoe reëel is dit en hoe ziet je wereld er dan uit. Hoe bereid je je daarop voor en welke technologieën kunnen hierbij helpen. Dat zijn de vragen die in het Kooy symposium 2019 aan de orde komen.

Programma

Het programma bestaat uit sprekers van Defensie, bedrijfsleven en kennisinstituten, waaronder Peter Werkhoven, Corporate Science Director bij TNO met een lezing over human enhancement in de toekomst. Shell Nederland vertelt over technologieën die worden gebruikt op het Russische eiland Sakhalin, Fugro gaat in op de zoektocht naar de verdwenen MH370 terwijl Prof. Daanen spreekt over het effect van (extreme) hitte en kou op de mens. Defensie zelf neemt het woord over technologieën die worden gebruikt om te kunnen opereren onder extreme omstandigheden en welke ontwikkelingen er binnen de 'gouden driehoek' op dit moment plaatsvinden. Dagvoorzitter is Gen Maj bd Marc van Uhm.

Over Prof. Kooy Symposium

Het jaarlijkse prof.ir.dr. J.M.J. Kooy-symposium wordt georganiseerd door KIVI in samenwerking met TNO, het NLR, APA en de KVMO. Voor dit symposium wordt een brede doelgroep afkomstig uit de politiek, Defensie, kennisinstituten, universiteiten en bedrijfsleven uitgenodigd. In het symposium staat steeds het belang van kennis en technologie voor Defensie en de Veiligheidssector centraal. Het Kooy symposium wordt gehouden op de tweede woensdag van de maand en vindt plaats in de Gen. Maj. Kootkazerne in Stroe.

Expertise

Military Operations

Binnen Military Operations houden we ons bezig met het ontwikkelen en toepassen van (wiskundige) technieken en modellen om de gevolgen van beleidsbeslissingen te objectiveren en inzichtelijk te maken... Lees verder
Agenda
Contact

Drs. Rick Meessen

  • Directeur
  • Defensie onderzoek
  • Simulatie
  • Operationele Analyse
  • militaire systemen

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.