Event

Pulsim 50 Years Symposium | Boosting a reliable energy transition

13 nov 2019

Op woensdag 13 november 2019 organiseert TNO het symposium "Boosting a reliable energy transition", ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Pulsim, voor relaties die zijn opgebouwd in de afgelopen jaren. Een middag vol interessante presentaties, interactieve sessies en tijd om bij te praten met je collega's in de industrie.

Mis het niet!

Registreer nu

In 1969 is TNO gestart met het Pulsim Project: het bouwen van een special-purpose analoge computer voor PULsatie SIMulaties in (gas-) pijpleidingen, die worden geïnduceerd door compressoren. 50 jaar later zijn zowel het project als het team daaromheen enorm gegroeid:
•Van analoog naar digitaal met een gebruiksvriendelijke PulsimSuite;
•Van compressor-geïnduceerde pulsaties naar state of the art fluid dynamics en mechanische responsie expertise in een afdeling, als een belangrijke partner voor veilige en betrouwbare energiesystemen;
•Van compressor systemen voor aardgasapplicaties naar internationale geïntegreerde energienetwerken, met expertise op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, flow control en flow chemistry.

In de afgelopen 50 jaar hebben we bijgedragen aan de ontwikkeling van een veilige energie infrastructuur in zowel Nederland als daarbuiten. TNO organiseert daarom met trots een symposium waarin we met onze klanten terugkijken op 50 jaar veilige en betrouwbare energie infrastructuur, maar belangrijker, waarin we ook naar de toekomst kijken. De energietransitie geeft nieuwe uitdagingen in dit gebied. Uitdagingen op verschillende niveaus: van (inter)nationale netwerken die worden hergebruikt voor de energiedragers van de toekomst, tot het veilig blijven opereren van systemen in lokale netwerken.

TNO organiseert het Pulsim 50 jaar symposium. Veel relaties van de afgelopen 50 jaar zullen samenkomen, om te discussiëren over de toekomst van een veilige energie infrastructuur. Let’s boost a reliable and safe energy transition.

Het programma volgt op korte termijn.

Mis het niet!

Registreer nu
Downloads
Agenda
Contact

Ir. Lennert Buijs

  • Safety of Infra
  • pulsaties
  • trillingen

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.