Event

SMITZH workshop ‘AR ondersteuning in assemblage’

23 okt 2019

Mensen blijven nodig in veel productieomgevingen, voor de complexe en sterk variërende taken. Er komt steeds meer technologie beschikbaar om mensen daarbij te ondersteunen, bijvoorbeeld augmented reality (AR) voor medewerkers.

Meld u aan voor deze workshop

Aanmelden

AR technologie is een vorm van mens-computer interactie waar de natuurlijke visuele waarneming van de mens wordt aangevuld met computer-gegenereerde visuele informatie. Diverse maakbedrijven zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden om met AR hun medewerkers te ondersteunen en/of te trainen en daarmee hun assemblageprocessen efficiënter uit te voeren, met een hogere kwaliteit. Daarnaast verwachten veel bedrijven, dat mensen sneller kunnen leren en breder inzetbaar worden door de inzet van deze technologie. Belangrijke vragen die bedrijven hebben zijn bijvoorbeeld: Wat is AR en wat zijn de mogelijkheden van AR operator support technologieën? Welke technologie is geschikt voor toepassing in mijn bedrijf? Wat levert het op voor mijn bedrijf en medewerkers? Hoe zorg je voor acceptatie en draagvlak bij medewerkers?

In het SMITZH-project ‘Guided Manufacturing’ zijn TNO en RoboHouse samen met Boers & Co en Werkse! aan de slag gegaan om deze vragen te beantwoorden. Bij de bedrijven zijn pilots uitgevoerd tijdens assemblage waarbij medewerkers  met deze nieuwe technologie hebben gewerkt. De resultaten en ervaringen worden gedeeld tijdens de workshop ‘AR ondersteuning in assemblage’ die plaatsvindt op 23 oktober bij RoboHouse in Delft. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Programma

13.00 - 13.30 Inloop, koffie en demonstraties diverse AR opstellingen TNO
13.30 - 14.00 Opening en introductie Operator support systemen TNO
14.00 - 14.30 Resultaten pilot operator support tijdens assemblage bij Boers & Co - Ward Bingley Boers & Co
14.45 - 15.15 Resultaten pilot operator support tijdens inleren bij Werkse! - Hans van Zeijl Werkse!
15.15 - 15.45 Toelichting Canvas Operator Support Scan TNO
15.45 - 16.00 Discussie
16.00 - 17.00 Borrel en demonstraties RoboHouse & diverse AR opstellingen TNO

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 17 oktober door een mail met uw gegevens te sturen naar Gu van Rhijn. Deelname is gratis en de inschrijving is op volgorde van binnenkomst. De workshop is bedoeld voor maakbedrijven.

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.