Event

Techathon voor een duurzame woonwijk in Zoetermeer op 21 november

21 nov 2019

Acht verschillende teams bestaande uit getalenteerde medewerkers van installatiebedrijven en hbo- en mbo-studenten gaan de strijd aan tijdens de Techathon van Techniek Nederland en TNO op 21 november in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. De opgave: in één dag een concreet plan ontwikkelen voor een duurzame woonwijk.

Technisch en financieel haalbaar in de praktijk

De samenwerking tussen high potentials uit de installatiebedrijven en veelbelovende studenten is een belangrijk aspect van de Techathon. De kruisbestuiving van kennis tussen professionals en studenten wordt toegepast op een concrete praktijksituatie; de teams krijgen precies één dag de tijd om met een technisch en financieel haalbaar plan te komen voor de verduurzaming van de wijk Driemanspolder in Zoetermeer - en hun plan samen te vatten in een aansprekende pitch voor de jury. Een extra dimensie: hun plan moet óók kunnen rekenen op steun van de bewoners en alle andere betrokken partijen.

Een deskundige jury

De teams pitchen voor een deskundige jury onder leiding van Medy van der Laan van Energie Nederland. Als expert op het gebied van duurzame gebouwen neemt ook TNO’er Huub Keizers plaats in de jury. Uit handen van burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer ontvangen de winnaars een mooi geldbedrag. Bovendien mag het winnende team mee op een waterstof-studiereis. Maar belangrijkste is dat de gemeente Zoetermeer het winnende plan mogelijk daadwerkelijk gaat uitvoeren.

De organisatie van de Techathon is in handen van ondernemersorganisatie Techniek Nederland en TNO in samenwerking met de gemeente Zoetermeer, de overige kennisorganisaties in de installatiebranche (OTIB, ISSO en TVVL), het Center of Expertise Human Capital for Building Technology en mboRijnland.

Veel succes!

Wij wensen de betrokken teams heel veel succes en plezier tijdens deze Techathon en zijn benieuwd naar alle innovatieve plannen!

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.