Event

Topsector Logistiek Congres. Implementatie van innovatie: geen woorden maar daden.

Feyenoord stadion Rotterdam • 16 apr 2019

Op dinsdag 16 april as is het weer zover! Dan organiseert de Topsector Logistiek, samen met TKI Dinalog, Connekt, evofenedex, TLN, TNO, NWO en NDL, haar 4e jaarlijkse congres. De plek voor logistieke professionals om zich te laten informeren en inspireren over de laatste ontwikkelingen die bijdragen aan het economisch en duurzaam versterken van onze sector. Minister van I&W, Cora van Nieuwenhuizen, zal dit jaar aanwezig zijn. Bent u er ook bij?

Schrijf u voor 8 april in voor de break-out sessies.

voor de break-out sessies.

Aanmelden

Programma

11.30 – 12.45 uur: Ontvangst en lunch
13.00 – 14.00 uur: Plenaire programma
14.15 – 15.30 uur: Break-out sessies ronde 1
15.45 – 17.00 uur: Break-out sessies ronde 2
17.00 – 18.30 uur: Borrel op het Experienceplein

TNO organiseert diverse break-out sessies tijdens het congres Topsector Logistiek. Onder andere: 

Artifical Intelligence in de logistiek

Artificial Intelligence (AI) wint steeds meer terrein binnen de logistieke sector. En dat is niet verrassend. Het helpt ons om zowel hedendaagse als toekomstige optimalisatievraagstukken te beantwoorden. Voorbeelden zijn autonome orderpickers binnen warehouses, zelflerende opslag- en sorteersystemen en slimme software voor routeplanning. In deze sessie worden de mogelijkheden vanuit de praktijk toegelicht. Connected automated transport Transport van de toekomst? Alles connected. Hoe gaat deze ontwikkeling de logistieke processen en doorstroming beïnvloeden? En hoe kan het bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen en veiligheid van mensen, zoals chauffeurs? Samen met ondernemers nemen we u mee in de wereld van Connected Transport.

Physical internet - zelforganisatie in de logistiek

Open en verbonden logistieke netwerken worden de standaard. De naam van deze nieuwe methodiek is Physical Internet (PI). PI biedt een alternatief voor de klassieke supply chain. Het schetst een toekomstbeeld waarin goederen van de verlader naar de klant in een volledig open en verbonden netwerk ‘zelf’ hun ideale routes en bijbehorend transportmiddel kiezen. We gaan in rap tempo van theorie naar praktijk. De vraag is niet of dit logistieke fenomeen er komt, maar wanneer en bovenal hoe logistieke systemen kunnen worden voorbereid op het Physical Internet. Wij nemen u aan de hand van praktijkvoorbeelden mee in deze ontwikkeling en laten u zien wat er nu al mogelijk is De Innovatiekracht van Sociale Innovatie Deze sessie gaat over hoe sociale innovatie de innovatiekracht van bedrijven versterkt. Na een korte toelichting op sociale innovatie en het implementatieprogramma in de Roadmap Sociale Innovatie vertellen bedrijven die aan het Social Innovator Logistics Limburg project hebben meegedaan wat sociale innovatie hen concreet oplevert op het gebied van innovaties, het benutten van talenten en het verbeteren van de prestaties van de organisatie. In deze interactieve sessie kunnen deelnemers ervaren hoe het toepassen van technologie kan ondersteunen bij het anders inrichten van werkprocessen en hoe dit mogelijkheden biedt om bijvoorbeeld de schaarste aan personeel te tackelen, via het toepassen van draagbare computers en wearables in de logistiek

Experienceplein

Gedurende de dag ervaart u de nieuwste innovatieve oplossingen in de logistiek op het Experienceplein. TNO experts staan u graag te woord.

 

Er zijn nog meer sessies

Ga naar de site en kies uw sessie

Congressite
Agenda
Contact

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.