Event

Zonnecollectoren in dak, vloer of muur?

Amsterdam | Rai • 09 apr 2019

In het kader van het EU Horizon 2020 project ENVISION onderzoeken onder andere AkzoNobel, TNO, Emergo, Vestia, NSG/Pilkington en BAM of het beproefde nul-op-de-meterconcept voor woningen ook toegepast kan worden voor hoogbouw. We delen de resultaten van dit onderzoek tijdens Building Holland in de Rai (Amsterdam) op dinsdag 9 april 2019 om 15.15 uur in de BAM stand (hal 12, stand 12.51.

ENVISION is een volledig renovatieconcept dat van ALLE bouwoppervlakken – zowel transparante als niet-transparante – energie oogst. Het oogsten van zonne-energie wordt bereikt via:

  • warmtecollectie vanuit de esthetische gevelelementen
  • elektriciteitsproductie door BIPV (Building Integrated Photo Voltaics) -beglazing en PV op het dak

Door deze innovatie is het eenvoudiger om woningen energieneutraal te maken.

Aan de hand van een korte presentatie nemen Anthonie Stuiver (AkzoNobel), Bart Erich (TNO), Dolf van Muyden (Vestia) en Tom Stolker (BAM Wonen) u mee in de huidige technologische ontwikkelingen. We gaan graag het gesprek aan over de kansen in de markt, de adoptie door de bewoners en uiteindelijk onze gezamenlijke bijdrage aan de energietransitie.

Kennis

Duurzame gebouwen: naar een energieproducerende gebouwde omgeving

Het energiegebruik in Europa neemt toe en fossiele brandstoffen raken op. Voor ongeveer 40% vindt het energieverbruik plaats binnen de gebouwde omgeving. Die moet in ons land in 2050 volledig energieneutraal... Lees verder
Agenda
Contact

Dr. ir. Bart Erich

  • Responsive materials

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.