Event

4 juni 2020: Webinar Draaien aan de knoppen van de energietransitie

Online • 04 jun 2020

Ons land moet in 2050 een klimaatneutraal energiesysteem hebben. De vraag is of we dat doel kunnen bereiken zonder de economie radicaal te hervormen of andere ingrijpende maatregelen. Een energievoorziening zonder CO2-uitstoot is zeker voorstelbaar, maar er zijn duidelijke keuzes nodig. TNO heeft twee scenario’s uitgewerkt om de consequenties van verschillende keuzes in kaart te brengen.

Bekijk het webinar hier terug

"Draaien aan de knoppen van de energietransitie"

Terugkijken

Het gaat om een verkenning van de grote veranderingen die het Nederlandse energiesysteem te wachten staat in de periode na 2030. In het ene scenario (ADAPT) bouwen we als land voort op onze economische kracht en behouden we onze huidige levensstijl. In het tweede scenario (TRANSFORM) leidt gedragsverandering en de inzet van nieuwe innovatieve technologieën tot een schone, energiezuinige economie.

Kortom: de studie die vormgegeven is in een whitepaper geeft inzicht in de gevolgen van het ‘draaien aan de knoppen van de energietransitie’. Dat maakt het resultaat interessant voor beleidsmakers, investeerders en technologieontwikkelaars: die zitten aan de knoppen van de energietransitie.

Meld je aan voor een interactief webinar: 'Draaien aan de knoppen van de energietransitie' en ontdek wat de gevolgen zijn.

Lees de whitepaper 'Scenario’s voor klimaat energiesysteem .

Programma

15.00 

Welkom en introductie Katharina Andrés, Senior Business Developer TNO Energietransitie

 

Inleiding en presentatie van de scenario's, Ruud van den Brink, Programme Developement Manager Embedding & Integration TNO Energietransitie

 

Resultaten whitepaper en samenvattende conclusies, Martin Scheepers, Research Manager TNO Energietransitie Studies 

 

Reactie Marcel Galjee, Vice President en Managing Director Energy & New Business at Nouryon

 

Reactie Olof van de Gaag, Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE)

 

Vragen

16.00 

Einde webinar

Moderator

Katharina Andrés is Senior Business Developer Energietransitie bij TNO en draagt met haar passie, ervaring en competenties bij aan een duurzamere samenleving. Als strategisch denker met sterke organisatie- en netwerkvaardigheden vertaalt zij een ​​visie naar echte vooruitgang.

Ze werkt daarbij in teamverband, helpt programma’s te ontwikkelen en gaat recht op het doel af, treedt op als verbinder, gaat graag in gesprek en leidt discussies. Door haar energie gaat het debat in volle vaart en door haar enthousiasme doet iedereen mee.

Lees hier de whitepaper scenario’s voor klimaat energiesysteem

Download
Ons werk

Scenario’s voor klimaatneutraal energiesysteem

Ons land moet in 2050 een klimaatneutraal energiesysteem hebben. De vraag is of we dat doel kunnen bereiken zonder de economie radicaal te hervormen of andere ingrijpende maatregelen. Een energievoorziening... Lees verder
Agenda
Contact

Katharina Andrés

  • Energy Transition Studies

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.