Event

Greentech Amsterdam: TNO presenteert ontwerpgereedschappen en datahub

20 okt 2020 - 22 okt 2020

Van 20 t/m 22 oktober vindt GreenTech Amsterdam plaats, in verband met de coronacrisis is er dit jaar gekozen voor een online event. Vanuit de hele wereld komen investeerders, tuinders en technische toeleveranciers online samen om op de hoogte te worden gebracht van de laatste ontwikkelingen én om te netwerken. TNO is als partner betrokken bij het kenniscomité van GreenTech Amsterdam en bij het Xpert Theater.

Schrijf je nu in voor Greentech Amsterdam

Inschrijven

GreenTech is de wereldwijde ontmoetingsplaats voor alle professionals die betrokken zijn bij tuinbouwtechnologie. GreenTech richt zich op de vroege stadia van de tuinbouwketen en op voor telers relevante productievraagstukken. GreenTech biedt elk jaar twee beurzen aan, naast GreenTech Amsterdam vindt GreenTech Americas plaats van 16 t/m 18 maart 2021 in Mexico.

GREENTECH ONLINE

GreenTech Amsterdam is het meest complete tuinbouwtechnologie evenement ter wereld. Nederland is wereldleider op het gebied van export van tuinbouwtechnologie, daarom kan de Greentech met recht het visitekaartje van de sector genoemd worden. Tijdens dit online event komen onderwerpen als medicinale cannabis, robotica en Artificial Intelligence (AI) in kassen, precisietuinbouw, biologische en verticale landbouw, klimaatbeheersing en water- en energieoplossingen aan bod. Kennisuitwisseling, presentaties van innovatieve producten en virtuele matchmaking staan tijdens het driedaagse evenement centraal.

XPERT THEATER

Als TNO zijn we, dankzij onze kennis en kunde op het gebied van tuinbouwtechnologie én de vertrouwensband die in de loop der jaren hebben opgebouwd, de perfectie innovatiepartner voor de tuinbouwsector. Daarom zijn we betrokken bij het kenniscomité van GreenTech Amsterdam. Eén van de drie online pijlers van het GreenTech evenement in oktober is het Xpert Theater. Hier worden, verdeeld over drie dagen, twaalf thema’s ingeleid door experts van WUR, Delphy en TNO. Vervolgens worden per thema door bedrijven en instellingen in de tuinbouwsector drie verdiepende lezingen verzorgd.

TNO’er Egon Janssen verzorgt een tweetal ‘inleidende expertpresentaties’. Janssen roept op om bij het ontwerpen van kassen in het buitenland gebruik te maken van de ontwerpgereedschappen en simulatietools die TNO samen met stichting Hortivation heeft ontwikkeld. Denk hierbij aan CASTA, SIOM en GlazenStad. Op deze manier zijn investeerders verzekerd van een robuuste en efficiënte kas wat gunstig is voor de return on investment.

Zijn tweede expertpresentatie richt zich op de samenwerking van TNO en Hortivation met Nederlandse toeleveranciers resulterend in een universele datahub waarmee op eenduidige wijze data vanuit verschillende deelsystemen van de kas kan worden uitgewisseld. (Buitenlandse) toeleveranciers zijn meer dan welkom om zich hierbij aan te sluiten.

Breid je kennis uit tijdens GreenTech Amsterdam, met sessies in tijdzones over de hele wereld. Schrijf je hier in voor GreenTech Amsterdam op 20, 21 en 22 oktober 2020.

Kennis

Glastuinbouw: verduurzamen met datagedreven bedrijfsvoering

De glastuinbouw is een belangrijke motor van de Nederlandse economie. De glazen tuinbouwkas met zijn technische installaties is een belangrijk exportproduct geworden. Nederlandse toeleveranciers exporteren... Lees verder

Agenda
Contact

Ir. Egon Janssen

  • glastuinbouw
  • kassenbouw
  • MKB
  • loket
  • tuinbouw

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.