Event

Masterclass: de impact van 5G

17 nov 2020

Het 5G communicatienetwerk zal een grote impact hebben op onze samenleving. De volgende generatie mobiele technologie is inmiddels bekend en zal de manier waarop we met elkaar omgaan ingrijpend veranderen. Communicatie wordt slimmer, technologieneutraal, milieuvriendelijker en biedt ongelofelijke bandbreedte.

Meld je nu aan voor de online masterclass

Meld je aan

Wij hebben de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgebouwd met deze nieuwe technologie. Ook zijn inmiddels een aantal nieuwe toepassingen ontwikkeld en getest. De opgebouwde kennis en ervaring met een aantal 5G toepassingen willen we delen met geïnteresseerden, mogelijke gebruikers en de markt. Zo hopen we in gesprek te komen met bedrijven en organisaties om samen mogelijke nieuwe toepassingen te verkennen. 

Technische mogelijkheden 5G netwerk

Om deze kennisdeling te starten organiseren we op 17 november een masterclass voor 5Groningen, waarbij we ingaan op de technische mogelijkheden van het 5G netwerk. Vervolgens presenteren we een aantal concrete toepassingen welke we het afgelopen jaar met partners hebben ontwikkeld. 

Het doel van de masterclass is uiteindelijk om geïnteresseerden, bedrijven en organisaties te stimuleren om na te denken over wat 5G zou kunnen betekenen. De vervolgstap is om met TNO en 5Groningen hierover in gesprek te gaan en te onderzoeken hoe deze kansen en mogelijkheden gerealiseerd kunnen worden. 

Wanneer

17 november 2020. Bekijk hier het programma. 

Sprekers

  • Adrian Pais, senior telecom consultant en project manager voor TNO’s aandeel in 5Groningen  
  • Matthijs Vonder, Senior research scientist bij TNO met een focus op 5G voor agricultuur en de gezondheidzorg  
  • Lucia D’Acunto, Senior research scientist bij TNO met een focus op 5G voor de (media-)industrie 
  • Evert van den Akker, Business developer TNO en Programma Manager Smart Industry 
Nieuws

TNO lanceert volwaardig 5G-testnetwerk

29 juni 2020
Een van de eerste volwaardige 5G-testnetwerken in Europa is gelanceerd door TNO. Dit volwaardige testnetwerk biedt meer mogelijkheden dan de huidige commercieel beschikbare 5G-netwerken. De faciliteit... Lees verder
Ons werk

Nieuwe generatie digitale diensten vraagt om optimalisering netwerkcapaciteit

We groeien meer en meer naar een ‘Smart Society’: een maatschappij waarin, door de juiste inzet van data, informatie tot stand komt. De video-conferencing tools van nu zullen verder evolueren naar Social... Lees verder
Expertise

Networks onderzoeksgroep

Efficiente telecommunicatiefaciliteiten zijn essentieel voor onze samenleving, voor noodvoorziening, defense en natuurlijk voor het individu. TNO’s Networks goep speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen... Lees verder
Agenda
Contact

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.