Event

Duurzame businessmodellen hebben de toekomst

01 jul 2020 - 02 jul 2020

Duurzaam ondernemen is steeds belangrijker voor mensen, organisaties en overheden. Om hier invulling aan te kunnen geven is een nieuwe generatie business modellen noodzakelijk. Met de ontwikkeling van een diversiteit aan duurzame business modellen binnen de units Circulair Economy & Environment, EnergyTransition en Strategic Analysis & Policy zet TNO zich krachtig in voor deze belangrijke ontwikkeling.

Inschrijven voor de NBM 2020 kan tot 25 juni

Inschrijven

NBM 2020

Traditiegetrouw heeft de NBM  (International Conference on New Business Models) ieder jaar een andere thuisbasis. Na Toulouse, Graz en Berlijn is dit jaar de eer aan Nederland. De vijfde editie van het internationale conferentie vindt plaats op 1 en 2 juli 2020 in Nijmegen, maar is vanwege de coronacrisis omgezet naar een digitale bijeenkomst.

Het centrale thema van dit jaar is: ‘ the role of business models in transition’

Deelname TNO

Tijdens de conferentie is Marinke Wijngaard, directeur Circulaire Economie & Milieu, een key-note speaker en verzorgt TNO vier presentaties en twee gastpresentaties van PACE en VITO. De algehele organisatie is in handen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, de Radboud Universiteit en TNO.

Met de aanwezigheid van TNO op de New Business Models Conference (NBM) op 1 juli 2020 manifesteert TNO zich als toonaangevende kennispartner als het gaat om duurzame businessmodellen.

Programma

Datum: 1 en 2 juli 2020
Tijd: 09.00 – 17.30
Taal: Engels
Inschrijving:
Tot 25 juni 2020 via NBM 2020.

Business modellen van TNO

De innovatieve inzet van een gezamenlijke aanpak binnen TNO, heeft geresulteerd in business modellen zoals de Value Case Methodology, Sustainable Portfolio Management en Green Wedge die allen ‘Boardroom Decision-Making’ faciliteren.

Andere business modellen richten zich specifiek op effect evaluatie of het identificeren van nieuwe uitdagingen, zoals EXIOMOD en Hybrid LCA. De manier waarop TNO de omgeving organiseert waarin duurzame business modellen zich manifesteren komt tot uiting in de Orchestrating Innovation aanpak. En tools die het ontwikkelen van business modellen voor meervoudige waardecreatie faciliteren, zijn de Value Creation Canvas en de Residual Value Calculator. Over al deze aanpakken verschijnt ten tijde van de conferentie een naslagwerk met inhoudelijke bijdragen van de betrokken units.

Agenda
Contact

Jamilja van der Meulen

  • Klimaat
  • Duurzaamheid
  • Ketenanalyse
  • Emissies
  • luchtkwaliteit

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.