Event

NCVGZ 2020 Preventie is mensenwerk: Geannuleerd

08 apr 2020

Na de succesvolle editie van het Nederlands Congres Volksgezondheid 2019 is het ook dit keer weer geluk om een nóg inspirerender programma samen te stellen. We nodigen je van harte uit voor het NCVGZ 2020 dat op woensdag 8 april plaatsvindt in Congrescentrum 1931 te Den Bosch.

Het Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ) van 8 april in Den Bosch wordt geannuleerd. Over een eventuele latere datum wordt nog nagedacht.

Voor meer informatie ga naar de pagina van het NCVGZ

NCVGZ 2020

Dit jaar is het thema: Preventie is mensenwerk

De wereld om ons heen verandert. En deze veranderingen zijn van invloed op ons welzijn. In de waan van de dag en met de snelheid van alle veranderingen staan we (te) weinig stil bij wat er in de samenleving speelt, wat dit betekent voor de volksgezondheid en wat we met elkaar daarin te doen hebben. Hoe zorgen we voor een eerlijke en inclusieve samenleving waarin gezondheid een centrale waarde inneemt? Vraagt dit om nieuwe vormen van samenwerking en bestuur? En zo ja, hoe dan? Op 8 april brengen we wetenschap, beleid en praktijk bij elkaar. Vijf tracks nemen gezondheid als leidmotief om nieuwe verbindingen tot stand te brengen tussen onderwijs, gezondheidszorg, sport, sociaal beleid, de samenleving als geheel en met de (rol van de) mens centraal.

Plenaire opening

We starten de dag met de Wilhelmina Rouwenhorstlezing verzorgd door hoogleraar ecologie en Spinozalaureaat Marten Scheffer (SparcS, WUR). Hij zal ons introduceren in complexe systemen en ingaan op belangrijke verschijnselen als veerkracht en kantelpunten. Zijn onderzoek levert nieuwe inzichten over kantelpunten, het ‘punt van geen terugkeer’, waarnaar een systeem kan evolueren. Lees verder.

Na deze prikkelende start volgt onder leiding van Lea Bouwmeester een paneldebat over Publieke én private gezondheid. Preventie is niet meer het exclusieve terrein van de publieke gezondheidssector. We kunnen onze gezondheid zelf monitoren en ons laten coachen om gezond te leven. Maar wat wil de burger nu echt? Wordt preventie een commercieel goed? Of blijft de burger op de publieke gezondheidssector vertrouwen? Akkie Lansberg (directeur a.s.r. zorgverzekeringen), Igor Ivakic (directeur Nederlands Centrum Jeugdgezondheid), Jan-Peter Larsen (directeur Sense Health) en een jonge burger pitchen hun visie en gaan met elkaar in gesprek over kansen en bedreigingen. Lees verder.

Persoonlijk samengesteld programma

Na de plenaire opening volg je je persoonlijk samengestelde programma. Pitch je idee, onderzoek of project dan in de track #Durftevragen. Of kies voor deelname aan een van de vele tracks die o.a. door ZonMw, Movisie en NCJ, de Federatie voor Gezondheid, GGD GHOR NL, en TNO zijn georganiseerd.

Sluit aan bij de door TNO georganiseerde track om meer te weten te komen over de dilemma’s en de kansen van digitalisering en technologie in het gezondheids- en preventiedomein. Ons statement: gezondheidsdata en mensenwerk gaan hand in hand! Kom, luister en praat mee over de toekomst van gezondheidsdata en gezondheidstechnologie die dichterbij is dan u denkt en daadwerkelijk het verschil kan maken in de transitie naar preventie! Lees hier meer deze track.

Meer informatie over het programma kun je vinden op de website van het NCVGZ.

Jij komt toch ook?

Maak jij samen met ons de stap richting de gezonde samenleving van de toekomst?
We nodigen je van harte uit mee te doen; schrijf je nu in!

Agenda
Contact

Marloes van der Klauw MSc

  • Work Health Technology
  • Sociale Psychologie
  • Transities en participatie

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.