Event

Online Praktijkfestival Ondergrond

27 okt 2020

Nederland is het eerste land ter wereld waar het in kaart brengen van de ondergrond wettelijk geregeld is. Dat gebeurt via de Basisregistratie Ondergrond (BRO). De Geologische Dienst Nederland (GDN), onderdeel van TNO, ontwikkelt en voert het beheer van deze basisregistratie en brengt de bodem driedimensionaal in beeld.

Meld je nu aan voor het online Praktijkfestival Ondergrond

Aanmelden

Tijdens het Praktijkfestival Ondergrond wordt de praktijk in het zonnetje gezet. Het Praktijkfestival Ondergrond vindt plaats op dinsdag 27 oktober 2020 van 12.00 tot 16.30 uur. Er is een gevarieerd, online programma met leuke netwerkmogelijkheden, webinars, een talkshow en een feestelijk moment.

De ondergrond speelt een steeds belangrijkere rol bij diverse grote maatschappelijke vraagstukken. Veilig tunnels kunnen graven, nieuwe wijken bouwen, boren naar olie en gas of aardwarmte in de bodem vergt gedetailleerde kennis van de ondergrond.

De Basisregistratie Ondergrond wordt stapsgewijs per gegevenssoort gerealiseerd. Burgers, bedrijven en overheden kunnen uiteindelijk op verschillende manieren data opvragen, zoals bij het BROloket.

Roadmap

Naar een duurzaam gebruik van de ondergrond

De ondergrond is belangrijk. Hij levert ons energie, water en verschillende delfstoffen. Zijn eigenschappen en gedrag bepalen grondstabiliteit, mogelijkheden voor ondergronds ruimtegebruik, in welke mate... Lees verder

Agenda
Contact

Drs. Mirjam Bartels-de Ruiter

  • Geo Data & IT

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.