Event

TNO bij Safety&Health@Work: Geannuleerd

Rotterdam Ahoy • 30 sep 2020 - 01 okt 2020

Jaarlijks overlijden er in Nederland zo’n 4100 medewerkers door hun werk. En worden er nog veel meer ziek van hun werk. Dit moet anders en daarom werkt TNO aan oplossingen om gezonde en veilige werkomstandigheden voor werkend Nederland te creëren. Deelname aan de Safety&Health@Work beurs is voor ons de perfecte manier om onze oplossingen te laten zien en samen te werken aan gezonde en veilige werkomstandigheden.

Vakbeurs Safety&Health@Work editie 2020 gaat niet door.

Voor meer informatie ver de redenen hiervoor lees het persbericht.

Lees het persbericht

Safety&Health@Work 2020 gaat dieper in op werken met (gevaarlijke) stoffen, preventie, duurzame inzetbaarheid van medewerkers en gedrag en bewustwording rondom veilig werken. Daarnaast is er veel aandacht voor innovaties, nieuwe technologie en robotisering en wordt er uitgebreid stilgestaan bij wet- en regelgeving.

TNO zal op de Safety&Health@Work beurs de laatste inzichten delen over sensoren op de werkplek. Onze kennis en expertise ligt op het gebied van ontwikkeling en implementatie van sensoren op de werkvloer om de blootstelling te meten en te interpreteren. Door slimme combinaties van sensoren en modelleertechnieken kunnen we de meetdata omzetten naar pasklare informatie waarop direct gehandeld kan worden. Doordat sensordata informatiever zijn dan de gebruikelijke meetresultaten kunnen we effectievere preventieve interventies ontwikkelen ter voorkoming van blootstelling en daaraan gerelateerde (beroeps)ziekten.

Bekijk hier het volledige programma: https://www.safetyandhealthatwork.nl/programma.

Virtual Occupational Hygiene Assistant

De VOHA assisteert bij het monitoren en managen van werkgerelateerde blootstellingen en gezondheidsrisico's.

Onze ervaringen met sensoren op de werkplek komen bij elkaar in de Virtual Occupational Hygiene Assistant (VOHA). VOHA is een digitaal dashboard voor het monitoren en managen van werkgerelateerde blootstellingen en gezondheidsrisico’s. Met een flexibel en modulair systeem van sensoren wordt blootstelling real time gemeten en vastgelegd. VOHA zet de data geautomatiseerd om naar informatie waarop direct gehandeld kan worden. Een echte assistent dus die een HSE manager of de medewerker de informatie aanreikt waarop hij/zij zelf kan gaan handelen bij situaties die onveilig of ongezond zijn.

Om een volgende stap te maken in deze ontwikkelingen zoeken we bedrijven die samen met ons de mogelijkheden van sensoren en VOHA verder willen exploreren. Experts van TNO zullen te vinden zijn in de Innovatiestraat van de vakbeurs en graag met je in gesprek gaan over samenwerkingsmogelijkheden voor gezonde en veilige werkomstandigheden. In het bijzonder partners die kunnen bijdragen bij de ontwikkeling van de Virtual Occupational Hygiene Assistant door. Samen kunnen we het verschil maken.

TNO Insights

Exposoom Programma biedt kansen voor effectieve preventie van ziekte

12 maart 2018
Onze (werk)omgeving heeft een belangrijke, en in potentie te vermijden, impact op onze gezondheid. Kennis over de precieze effecten van blootstellingen in onze omgeving zijn nog beperkt. Het concept ‘exposoom’... Lees verder
Ons werk

Beroepsziekten voorkomen in de toekomst

Beroepsziekten komen nog altijd veel voor. Jaarlijks sterven in Nederland circa 4.000 (oud-) medewerkers en wordt een veelvoud ziek doordat zij in hun werkende leven zijn blootgesteld aan gevaarlijke... Lees verder
Agenda
Contact

Dr. ir. Jody Schinkel

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.