Event

2e editie Conferentie Nederland Digitaal: Geannuleerd

MartiniPlaza in Groningen • 16 mrt 2020 - 19 mrt 2020

Onze samenleving en onze economie digitaliseren. Dit brengt niet alleen kansen maar ook uitdagingen met zich mee. Daarom organiseert het kabinet in samenwerking met het bedrijfsleven, wetenschap en maatschappelijke organisaties de jaarlijkse Conferentie Nederland Digitaal. Ook TNO is aanwezig tijdens de conferentie.

De Conferentie Nederland Digitaal (16-19 maart 2020) en het regionale programma NoordenDigitaal (13-19 maart) gaan niet door.

Voor meer informatie ga naar de pagina van Nederland Digitaal

Nederland Digitaal

De Conferentie Nederland Digitaal 2020 is een vierdaags evenement dat bestaat uit de volgende onderdelen:

Maandag 16 maart – digitaal talent dag

Digitaal Talent Dag, met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) in een coördinerende rol.

Dinsdag 17 en woensdag 18 maart – ICT.OPEN

ICT.OPEN, de internationale wetenschapsconferentie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Om fundamenteel ICT-onderzoek samen te brengen met nieuwe en innovatieve toepassingen van ICT-onderzoek, organiseren de Nederlandse Onderzoeksraad (NWO) en het ICT-onderzoekplatform voor Nederland (IPN) de 9e editie van ICT.OPEN. Meer dan 500 wetenschappers uit alle ICT-onderzoeksdisciplines en uit de ICT-industrie komen samen om van elkaar te leren, ideeën te delen en hun netwerk uit te breiden.

Bijdrage TNO

Bekijk het volledige programma.

Donderdag 19 – Nederland digitaal dag

Nederland Digitaal Dag, verzorgd door: ministerie van EZK, ministerie van Binnenlandse Zaken, Koninkrijksrelaties (BZK) en ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV).

Op de Nederland Digitaal Dag werken deelnemers in rondetafelgesprekken, workshops en presentaties samen aan de ambitie om Nederland tot de digitale top van de wereld te laten behoren. Nationale en internationale sprekers geven hun visie op wereldwijde, Europese en Nederlandse ontwikkelingen. 

Bekijk het volledige programma.

Bijdrage TNO

  • TNO unit Bouw Infra en Maritiem is aanwezig op de innovatiemarkt met een stand over Digitalisering in de bouw. Meer informatie over dit programma.
  • Uitreiking student battle en eindpresentaties hackathon ‘van boer tot bord’ (zie aangrenzende initiatieven hieronder).

Aangrenzende initiatieven

Zaterdag 14 maart en zondag 15 maart - Student Battle

In het weekend van 14 en 15 maart werken studenten van het mbo, hbo en wo aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Dit wordt de tweede editie van de 5G Student Battle, na een zeer geslaagd event in maart 2019. TNO is vanuit 5Groningen een van de organisatoren. De uitreiking van de hoofdprijs vindt plaats tijdens de Nederland Digitaal dag.

Zaterdag 14 maart en zondag 15 maart - Van boer tot Bord

Samen met onder andere de Universiteit van Groningen, de Hanzehogeschool en KPN organiseert TNO een hackathon, gericht op de vraag hoe consumenten beter worden verbonden kunnen worden met lokale producenten voor meer verse en duurzame producten. De eindpresentaties vinden plaats tijdens de Nederland Digitaal dag.

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.