Event

Don't waste it - Solving the dark side of today's plastic

23 nov 2020

Tijdens het Engelstalige webinar "Don't Waste it!" leer je welke systeemtransitie nodig is om duurzame productie en gebruik van circulaire kunststoffen mogelijk te maken. Je maakt kennis met de nieuwste inzichten over hoe de schaduwkant van hedendaagse plastics kan worden verzacht, welke belanghebbenden en stakeholders in actie moeten komen en welke technologieën nodig zijn.

Webinar terugkijken: Don't waste it - solving the dark side of today's plastics

8 Onmisbare oplossingen

Geleid door een innovatieve prognosemethode presenteren we wat in onze ogen 8 onmisbare oplossingen zijn om de positieve aspecten van hedendaagse plastics te behouden en de schaduwkant te verzachten.

In onze huidige samenleving zijn plastics essentieel voor ons welzijn. Vanwege hun unieke eigenschappen en massaproductiemogelijkheden verwachten we dat plastics/polymeren een belangrijk primair materiaal zullen blijven in bestaande en nieuwe toepassingen. Maar plastic heeft ook een donkere kant als je kijkt naar milieublootstelling en bijdrage aan klimaatverandering.

Zowel de industrie, de overheid als de klanten spelen een belangrijke rol bij het succes van onze aanpak, variërend van toepassing van een circulair systeemontwerp, de ontwikkeling van innovaties voor hoogwaardig recyclaat tot echte prijsstelling en transparantie over consumentenkosten.

Dit webinar is een officieel side event van het World Circular Economic Forum Online 2020 (WCEF 2020). 

Agenda
Contact

Ir. Marinke Wijngaard

  • Circulaire Economie
  • Luchtkwaliteit
  • Gezondheid en Milieu

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.