Event

Online talkshow over kansen voor CO2 benutting

30 jun 2021

VoltaChem, het Shared Innovation Program dat is geïnitieerd door TNO en de Topsector Chemie, organiseert een online talkshow op woensdag 30 juni van 11.00 – 12.30 met als titel: 'Opportunities in electrochemical CO2 utilisation: From high-value products to high-volume impact'.

Meld je nu aan

Aanmelden

Dit is de tweede van vier interactieve online talkshows over belangrijke ontwikkelingen in industriële elektrificatie. In deze editie ligt de focus op CO2-conversietechnologieën en de rol die ze kunnen spelen in de verduurzaming van de chemische industrie.

Aan de talkshowtafel nemen, samen met presentator Jerre Maas en co-host Martijn de Graaff (VoltaChem/TNO) plaats: Moritz Schreiber (Total Energies), Erica Ording (Avantium) en Anca Anastasopol (VoltaChem/TNO). Zij bespreken en vergelijken niet alleen verschillende CO2 conversietechnologieën, maar zullen het ook hebben over onderwerpen als de business case, de mogelijkheden voor integratie in de industrie, de impact op de korte en lange termijn, en meer.

Om de tafeldiscussie verder aan te wakkeren, zal professor David Sinton (University of Toronto), via een live videoverbinding een presentatie geven over de elektrokatalytische omzetting van CO2 naar ethyleen. Ook leveren Wouter van Winden (DSM) en Karl Hauptmeier (Norsk e-Fuel) een bijdrage met een video pitch over hun ervaringen met CO2-benutting in de industriële praktijk.

Het online publiek kan ook actief deelnemen aan de discussie, onder meer via vragen in de chat, polls en meer. De talkshow is wordt live uitgezonden vanuit Total Research & Technology in Feluy, België.

Roadmap

Sustainable Chemical Industry

Een duurzame chemische industrie die bijdraagt aan een duurzame samenleving. Daarvoor maakt TNO zich sterk onder de noemer ‘Sustainable Chemical Industry’. Met innovatief onderzoek in publiek-private... Lees verder
Kennis

VoltaChem voor elektrificatie in de chemische industrie

In het programma Voltachem richten de onderzoekspartners zich op het gebruik van hernieuwbare energie voor de productie van industriële warmte en groene waterstof. Maar ook op de productie van chemische... Lees verder
partner

VoltaChem: gebruik van duurzame energie in de chemie

VoltaChem is een industriegedreven Shared Innovation Programme voor de elektrificatie van de chemische industrie onder initiatief van TNO en de Topsector Chemie. Dit programma is gericht op het gebruik... Lees verder
Lees meer
Agenda
Contact

Martijn de Graaff

  • chemie
  • formulering
  • scheiding
  • proces
  • modulair