Informatietype:
Evenement
Thema:
Weerbare jeugd en ouderschap
Unit:
Healthy Living & Work

Startkwalificering tot ScheidingsATLAS trainer

Op vrijdag 15 november 2024 start een nieuwe startkwalificering tot ScheidingsATLAS trainer.

Startdatum:
Tijd:
09:30 -
Locatie:
TNO | Leiden - Sylviusweg 71
Kosten:
995 Euro excl. BTW
Logo ScheidingsATLAS
Logo ScheidingsATLAS

ScheidingsATLAS is een wetenschappelijk onderbouwde preventieve groepstraining voor ouders die gescheiden zijn. De interventie is bedoeld ter ondersteuning van ouderschap na scheiding. De training is gebaseerd op onderzoek, bijdragen van experts en ervaringen van andere gescheiden ouders. ScheidingsATLAS is erop gericht ouders te ondersteunen en ze informatie en tips te geven over ondersteuning van hun kinderen en communicatie met de andere ouder. Zie www.tno.nl/atlas.

ScheidingsATLAS groepen worden uitgevoerd door twee gecertificeerde trainers. De kwalificering tot ScheidingsATLAS trainer bestaat uit:

  • 2 trainingsdagen inclusief een terugkombijeenkomst.
  • Individuele coaching (via beeldbellen).
  • Intervisie en certificering.

Voorwaarde voor deelname aan de kwalificering is dat deelnemers het ScheidingsATLAS handboek voorafgaande aan de training lezen. Kennis van de inhoud wordt verondersteld omdat hierop voortgebouwd wordt in de training.

De eerste trainingsdag (vrijdag 15 november, 9.30-17.30 u) die deelnemers vervolgens bijwonen vormt de startkwalificering waarmee zij een startkwalificatie krijgen. Met de startkwalificatie kan een trainer, samen met een andere gekwalificeerde trainer, een eerste ScheidingsATLAS groep geven. Tijdens de uitvoering van de eerste groep heeft elke trainer recht op eenmalige supervisie (via beeldbellen). Tijdens de terugkombijeenkomst vindt intervisie plaats door middel van rollenspellen.  Daarin is er aandacht voor het leertraject en de leerdoelen van de trainer. Waar loopt hij of zij tegenaan, hoe gaat de trainer om met lastige situaties? Tijdens de terugkombijeenkomst is er tevens mogelijkheid voor het uitwisselen van ervaringen.

Trainerscertificaten (‘licenties’) worden uitgereikt op basis van deelname aan de startkwalificering, het begeleiden van tenminste een ScheidingsATLAS groep en deelname aan de terugkombijeenkomst met groepsintervisie. Licenties zijn twee jaar geldig. Licenties worden verlengd door:

  • Iedere twee jaar tenminste een ScheidingsATLAS groep te geven;
  • Eens per twee jaar deel te nemen aan de jaarlijkse landelijke terugkombijeenkomst,
    inclusief groepsintervisie.

Doelgroep

De ScheidingsATLAS training tot trainer is ontwikkeld voor ervaren professionals met aangetoond ten minste HBO-niveau. Zij hebben een achtergrond in de psychologie, maatschappelijk werk, pedagogiek of vergelijkbare achtergrond. Ze hebben ervaring met het werken met ouders, kennis van en ervaring met het werken aan problematiek rondom verlies/scheiding. Daarnaast is aantoonbare ervaring met het begeleiden van groepsinterventies noodzakelijk. Vaak betreft het maatschappelijk werkers, psychologen, pedagogen, jeugd- en gezinsprofessionals, mediators, verliescoaches etc.

De ScheidingsATLAS kwalificering is geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJeugd.nl) met 31.75 punten - SKJ207363 en door Registerplein (ID nummer 466000) met 32 punten. Punten worden verkregen na licensering tijdens de terugkombijeenkomst.

Kosten

995 Euro excl. BTW

Prijs is voor deelname aan een startkwalificatie- én terugkombijeenkomst, inclusief opleidingsmaterialen, trainershandleiding, coaching, intervisie en certificering. Het boek ScheidingsATLAS: Wegwijzer voor ouders (Klein Velderman, Pannebakker, & Van Vliet, 2020) dient zelf aangeschaft te worden via Uitgeverij Nieuwezijds of de boekhandel. Daarnaast dient voor het uitvoeren van de ScheidingsATLAS groepen ook een materialenset te worden aangeschaft van 79 Euro excl. BTW (deze laatste is benodigd voor de uitvoering van groepen, niet noodzakelijk per trainer omdat deze gedeeld kan worden).

Laat je verder inspireren

14 resultaten, getoond 1 - 5

Startkwalificering dappere dino’s en stoere schildpadden 7 en 8 november 2024

Informatietype:
Evenement
Op donderdag en vrijdag 7 en 8 november 2024 start een nieuwe startkwalificatie-2-daagse tot Dappere Dino’s  en Stoere Schildpadden trainer.
Startdatum:
-
Locatie:
TNO | Leiden - Sylviusweg 71

Terugkombijeenkomst voor stoere schildpadden en dappere dino’s trainers op 6 juni 2024

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
Utrecht

Startkwalificering Stoere Schildpadden trainer

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
Sylviusweg, Leiden

Terugkombijeenkomst voor ScheidingsATLAS trainers

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
TNO | Leiden - Sylviusweg 71

Pesten terugdringen met anti-pestprogramma PRIMA

Informatietype:
Project
25 september 2023