Event

ECP Deelnemersspecial - Digitale Soevereiniteit

Congrescentrum New Babylon, Den Haag • 20 jun 2022

Op maandag 20 juni organiseert ECP in samenwerking met TNO de deelnemersspecial ‘Digitale Soevereiniteit’ in congrescentrum New Babylon in Den Haag.

Claire Stolwijk (Researcher & Consultant bij TNO Strategie Analysis and Policy) presenteert de nieuwste inzichten van TNO op het gebied van digitale soevereiniteit, waarna sprekers vanuit verschillende domeinen het thema samen met het publiek verder zullen uitdiepen. Aansluitend aan het inhoudelijke programma start om 17.00 uur de netwerkborrel. 

Datum: Maandag 20 juni
Tijd: 14:30 - 18:00 uur
Locatie: Congrescentrum New Babylon, Den Haag
Vorm: Fysieke bijeenkomst

Aanmelden

ECP Deelnemersspecial - Digitale Soevereiniteit

Meld je nu aan

Toelichting thema

Data infrastructuur is van vitaal belang voor onze maatschappij. Echter staat ongeveer 94% van de Europese data opgeslagen op Amerikaanse servers. Het is essentieel om te werken aan Europese data soevereiniteit om nationale én Europese waarden ten aanzien van datagebruik veilig te stellen. Daarnaast biedt Europese data soevereiniteit de nodige kansen voor innovatie, banen en het concurrentievermogen van Nederland.

Hoe realiseren we zowel op nationaal als Europees niveau krachtenbundeling om ervoor te zorgen dat de juiste kennis- en innovatievragen worden gesteld? Hoe zorgen we ervoor dat er open standaarden worden ontwikkeld waarmee opschaling mogelijk wordt? Welke beleidsinstrumenten kunnen effectief ingezet worden om de digitale afhankelijkheid te beperken en de kansen van een digitaal soeverein Europa te verzilveren? Meer informatie vind je op de ECP website.

Wij kijken ernaar uit om samen met jou dit onderwerp te verkennen. Meld je snel aan middels de link bovenaan de pagina.

Ons werk

GAIA-X: Een Europees initiatief voor meer digitale soevereiniteit

GAIA-X is een Europees initiatief voor meer digitale soevereiniteit. Dataopslag en datagebruik, bijvoorbeeld ten behoeve van AI-toepassingen, zijn essentieel voor de Nederlandse digitale economie. Kan... Lees verder
Agenda
Contact

Dr. Claire Stolwijk

  • Innovation policy
  • public-private partnerships
  • Smart Industry
  • Key Enabling Technologies