Event

Kick-off science & innovation track Gaia-X hub NL

Online • 27 jan 2022

Op donderdag 27 januari organiseert Gaia-X hub Nederland een kennismakings- en verdiepingssessie, specifiek voor wetenschappelijke onderzoeksgroepen of organisaties die geïnteresseerd zijn in de wetenschappelijke ontwikkelingen op het Gaia-X vlak. Dit eerste webinar is de kick-off van de track science & innovation binnen de Nederlandse Gaia-X hub. Deze sessie vindt online plaats, van 13.00 tot 14.30 uur.

Meld je aan voor het Gaia-X event

Aanmelden

Over Gaia-X

Gaia-X is een Europees initiatief om een data- en cloudinfrastructuur te ontwikkelen dat Europese waarden als data-soevereiniteit borgt. Op deze manier krijgen gebruikers meer controle over hun data en kunnen waar wenselijk data op data op een veilige manier delen. Uiteindelijk moet Gaia-X richtlijnen en standaarden opleveren voor een door de industrie ontwikkelde gedistribueerde, federatieve data-infrastructuur.

Het programma:

12.50 uur – 13.00 uur: Digitale inloop
13.00 uur – 13.15 uur: Welkomstwoord door moderator Peter Verkoulen, update science track Gaia-X hub Nederland
13.15 uur – 13.45 uur: CompSysNL Manifest Update door Fernando Kuipers (TU Delft) en Alexandru Iosup (VU Amsterdam)
13.45 uur – 14.05 uur: SURF update door Michiel Schok en Erik Kentie
14.05 uur – 14.25 uur: Discussie / Q&A
14.25 uur – 14.30 uur: Dankwoord / einde webinar

Een uitgebreidere toelichting van het programma en onze sprekers vind je hier. Een Engelse vertaling van het programma vind je hier.

Ons werk

GAIA-X: Een Europees initiatief voor meer digitale soevereiniteit

GAIA-X is een Europees initiatief voor meer digitale soevereiniteit. Dataopslag en datagebruik, bijvoorbeeld ten behoeve van AI-toepassingen, zijn essentieel voor de Nederlandse digitale economie. Kan... Lees verder
Agenda
Contact

dr. ir. Peter Verkoulen

  • Gaia-X
  • blockchain
  • SSI
  • data sharing