TNO Midden-Oosten

TNO is een van de grootste onafhankelijke organisaties van Europa op het gebied van technologieontwikkeling en technische consultancy. In 2011 heeft TNO een kantoor geopend in Qatar, in het Qatar Science and Technology Park (QSTP), dat zich speciaal richt op de olie- en gasindustrie. Het kantoor van TNO in Qatar dient als regionaal centrum voor de ontwikkeling en uitvoering van projecten in het Midden-Oosten..

Via onze vestiging in Qatar werken we nauw samen met lokale partijen op de energiemarkt. Zo versterken en verdiepen we onze langdurige werkrelaties met bedrijven en universiteiten in het Midden-Oosten. Hoewel we ons in het Midden-Oosten momenteel voornamelijk richten op de olie- en gassector, zijn we ook actief binnen andere markten, zoals waterzuivering, kleinschalige LNG, beveiliging van kritieke infrastructuur en glastuinbouw. Gegeven de diverse lopende projecten in verschillende Golfstaten zijn we vooral actief in:

  • Productieoptimalisatie: bevordering van de productie en terugwinning van olie en aardgas
  • Afvang en opslag van CO2: volledige technologie waarde-ketens om de CO2-uitdaging het hoofd te bieden
  • Gasbehandeling: veilige en rendabele productie van zuur gas
  • Asset integrity: betrouwbaarheid en veiligheid van sites en apparatuur, met speciale aandacht voor mechanische integriteit en veilige procesomstandigheden

ERVARING IN HET MIDDEN-OOSTEN

In het Midden-Oosten werken we momenteel samen met diverse industriële partners, waaronder Saudi Aramco, de Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) en de Kuwait Oil Company (KOC). Daarnaast werken we samen met universiteiten en onderzoekscentra zoals Qatar University en het Petroleum Institute in Abu Dhabi. In Qatar werken we al lange tijd aan betere olieterugwinning voor horizontale bronnen in samenwerking met Maersk Oil Qatar, exploitant van het Al-Shaheen-veld, het grootste olieveld van Qatar.

Locatie Doha - Qatar

Qatar Science and Technology Park (QSTP)
Office 361 & 362, 3rd Floor
Innovation Center
Doha - Qatar
TNO Middle East

TNO als internationale partner
Contact

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.