Informatietype:
Experiment

Doe mee aan ons onderzoek over de toekomst van het werk

Startdatum

5 september 2023

Einddatum

3 oktober 2023

Vergoeding

20,00

Introductie m.b.t. onderzoek

Tegenwoordig werken steeds meer mensen thuis. Thuiswerken brengt veel voordelen met zich mee, zoals geen reistijd en een betere werk-privé balans. Een nadeel is dat collega’s elkaar alleen via online platforms zoals Teams of Zoom kunnen ontmoeten, waarbij men vaak de menselijke connectie mist. Een oplossing zou kunnen zijn om elkaar in 3D in een virtuele omgeving te ontmoeten.

Aanvullende selectiecriteria

- Minimaal middelbare school afgerond.
- U spreekt vloeiend Nederlands.

Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?

Het doel van dit onderzoek is om verschillende manieren van werkontmoetingen met elkaar te vergelijken. Deze manieren van ontmoeten zijn face-to-face, via Teams, en via Meta Workrooms (virtual reality).
We vergelijken hoe de verschillende manieren worden ervaren, onder andere op samenwerken, de ervaren verbinding van deelnemers onderling en technologische componenten. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften en gebruikt bij het informeren van de maatschappij over de ontwikkeling en inzet binnen het werkdomein van VR-technologie.

Belangrijk om te weten

Voor het experiment is het beter als de groepen die meedoen elkaar nog niet goed kennen. Zorg dus dat je je niet met vrienden of goeie bekenden in hetzelfde tijdslot inschrijft.

Meer informatie is te vinden via:
https://www.tno.nl/publish/pages/9373/_5137_korte_informatie_voor_onderzoeksdeelnemers.pdf

Wat gebeurt er met jouw data?

TNO hecht veel waarde aan je privacy en houdt daarom rekening met de geldende voorschriften.

Naam en adresgegevens van deelnemers worden onmiddellijk na het verzenden van de compensatie verwijderd. Alle andere verzamelde gegevens in de loop van dit onderzoek zullen worden gekoppeld aan een proefpersonennummer. Op deze manier zijn verzamelde gegevens niet herleidbaar tot een specifieke deelnemer. Alle gegevens worden verwerkt met goed beveiligde computersystemen en zijn alleen toegankelijk voor bevoegde leden van het onderzoeksteam. TNO garandeert dat jouw gegevens alleen voor statistische doeleinden worden gebruikt. Individuele deelnemers zullen niet herkenbaar zijn in onderzoek publicaties. Na voltooiing van deze studie worden gegevens 15 jaar veilig opgeslagen.

Wil je verder nog iets weten?

Op het moment dat je nog verdere informatie wilt ontvangen over het onderzoek, kun je te allen tijde contact opnemen met de experimentleider Sophie van Gent [email protected].

Indien, onverhoopt, uw afspraak voor het experiment wordt geannuleerd, zullen we dat zo snel mogelijk laten weten. Wanneer dit 1 dag van te voren gebeurt wordt het experiment volledig vergoed; bij 2 dagen wordt de helft uitbetaald. In elk geval zullen we ons best doen de afspraak te verplaatsen naar een ander tijdstip.

Details

Experimentleider
Sophie van Gent
E-mail adres
Aantal proefpersonen
135
Selectiecriteria

- u bent tussen de 18-25 jaar;
- u spreekt vloeiend Nederlands;
- minimaal middelbare school afgerond.

Locatie
Utrecht, Science Parc
Tijdsduur
1 uur
Vergoeding
20,00
Reiskostenvergoeding
Ja (€ 0,21/km - max. € 17,50)
Sollicitatiedeadline
29-09-2023, 11:40

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in.