Persmap: Automatisch rijden

Automatisch en coöperatief rijden op 23 februari 2016

U heeft op 23 februari de unieke gelegenheid gehad om een demonstratie van het automatisch en coöperatief rijden met personenauto’s bij te wonen op de openbare weg A270 in Helmond. In deze persmap vindt u informatie, foto’s en filmmateriaal over automatisch en coöperatief rijden en de rol van TNO hierbij.

Binnen het Automated Driving Programma werkt TNO aan de versnelde implementatie van automatisch en coöperatief rijden van zowel personen- als vrachtauto’s en bussen, met als onderliggend doel de verkeersveiligheid te vergroten, de doorstroming te verbeteren en brandstofgebruik en emissies te verminderen. Samen met universiteiten, industrie en overheid ontwikkelt TNO technologie die geautomatiseerd rijden op de openbare weg mogelijk maakt.

Het personenvervoer is toe aan de volgende stap in coöperatief en automatisch rijden. Bij TNO weten we dat dit mogelijk is. Met coöperatieve automatische voertuigtechnologie wordt een nieuwe manier van virtueel-carpoolen mogelijk. We stappen niet meer bij elkaar in de auto, maar laten onze automatische auto’s zelf achter elkaar aanrijden. Met industriële partners en grote Europese steden willen we samenwerken om de stedelijke bereikbaarheid te verbeteren en de  doorstroming en het benutten van de wegcapaciteit te vergroten. Het levert meer comfort, veiligheid en brandstofbesparing voor de automobilist met behoud van onafhankelijkheid en vrijheid.
Een volgende stap is noodzakelijk in het verminderen van emissies en het verbeteren van zuinigheid, doorstroming en veiligheid van het verkeer. Coöperatief en betaalbaar. Veilig, schoon en betrouwbaar.

Contact:  pressinfo@tno.nl of bel met Monique de Geus 088 866 10 17.

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.