nieuws

Opening GrunbergLab en Tentoonstelling over Arnon Grunberg bij Bijzondere Collectie

31 okt 2014

TNO meet emoties bij lezers voor innovaties voor eBooks.

Donderdag 30 oktober is bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam (UvA) een grote overzichtstentoonstelling over de schrijver Arnon Grunberg geopend. Tegelijkertijd is het GrunbergLab geopend. Dat is de locatie waar innovatief hersenonderzoek wordt uitgevoerd door het Nederlands Herseninstituut van de Vrije Universiteit en TNO in samenwerking met consortiumpartners Eaglescience, Noldus Information Technology en TMSi.

Tijdens het schrijven van zijn nieuwe boek 'Het Bestand' heeft TNO eind 2013 met een aantal partners Arnon Grunberg gemeten. Dit eBook komt volgend jaar uit maar nu al worden honderden lezers in de tentoonstelling gemeten tijdens het lezen van het eBook. Het meten gebeurt via neurofysiologische sensors en camera's (een 'badmuts met sensoren'). De resultaten worden vervolgens vergeleken met de eerdere metingen bij de schrijver, met als doel het leren over innovaties die het meten van emoties kan opleveren voor eBooks.

De Tentoonstelling

De tentoonstelling is te zien van 31 oktober 2014 t/m 1 februari 2015. Bij de opening van de tentoonstelling is Grunberg tevens benoemd tot Honorary Fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA.

Nieuws
Contact

Harrie van de Vlag MSc

  • media distributie
  • emotie-detectie
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.