nieuws

TNO lanceert inspiratiebundel Authorised Economic Operators

09 okt 2014

Op 9 oktober lanceert TNO de inspiratiebundel voor Authorised Economic Operators (AEO) tijdens het Nationaal Douanecongres in Rotterdam Ahoy. Het AEO certificaat wordt door de Douane afgegeven aan bedrijven die internationaal actief zijn. Het biedt deze bedrijven voordelen in het internationale handelsverkeer. Zo worden ze bijvoorbeeld minder streng gecontroleerd bij grensoverschrijdende handel waardoor het oponthoud bij grenzen afneemt.

De inspiratiebundel AEO bevat 56 voorbeelden uit de praktijk van hoe 15 koplopers op het gebied van AEO effectief en efficiënt aan de voorwaarden van AEO voldoen.

Lastig

Bedrijven vinden het soms lastig om een invulling te geven aan het beheersen van processen en het monitoren daarvan op een dusdanige wijze dat het zowel voor henzelf als voor de Douane acceptabel is. Hierdoor tuigen zij soms inefficiënte of te zware maatregelen op. Een praktisch hulpmiddel om de interne beheersing en het monitoren naar een hoger plan te tillen, ontbreekt.

Handvatten

TNO, de Douane en vier Koepelorganisaties hebben de handen ineen geslagen. Samen met 15 bedrijven, is er een Inspiratiebundel AEO ontwikkeld die met 56 voorbeelden handvatten biedt om de processen efficiënt, effectief en controleerbaar te maken. In de bundel worden ook tips gegeven hoe bedrijven hun investeringen in beheersmaatregelen terug kunnen verdienen.

Nieuws
Contact

Drs. Merle Blok

  • sustainable transport
  • logistics
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.