nieuws

Waterinnovatieprijs 2014 uitgereikt

10 dec 2014

Kunststof sluisdeuren, een nieuwe techniek om water te zuiveren, waterbergende kasdaken en educatieprogramma De Poepfabriek. De winnaars van de Waterinnovatieprijs 2014 zijn bekend en hebben op 2 december hun prijs in ontvangst genomen tijdens de feestelijke uitreiking in Maarssen.

In de categorie ‘Voldoende water’ trok Royal HaskoningDHV met de waterbergende kasdaken aan het langste eind. Het bedrijf vermindert met deze toepassing het risico op wateroverlast in glastuinbouwgebieden en draagt bij aan de effectievere inzet van regenwater in tijden van droogte. Royal HaskoningDHV werkt samen met TNO, Hoogheemraadschap van Delfland, Frank van der Burg BV, LTO Glaskracht, gemeente Westland, provincie Zuid-Holland, Demokwekerij Westland, en Rabobank Westland.

De winnaars van de Waterinnovatieprijs ontvingen een glazen kunstwerk van meester-glasblazer Gert Bullée en worden de komende maanden begeleid door een innovatiemakelaar. Samen met de innovatiemakelaar wordt een traject uitgestippeld om de innovatie verder te helpen. Het gaat om een begeleidingstraject ter waarde van 15.000 euro dat wordt aangeboden door de Unie van Waterschappen, STOWA, de Topsector Water en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie en Water.

Nieuws
Contact

Ir. Egon Janssen

  • glastuinbouw
  • kassenbouw
  • MKB
  • loket
  • tuinbouw
E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.