nieuws

Praktijkproef Amsterdam is met 'Amsterdam Onderweg' succesvol van start gegaan

25 sep 2014

'Amsterdam Onderweg' is het modernste mobiliteitsproject ter wereld en heeft in de eerste twee weken al 5000 deelnemers mogen verwelkomen. Hiermee laten automobilisten merken toe te zijn aan persoonlijk reisadvies 2.0, de eigen 'Superroute'.

'Amsterdam Onderweg' biedt haar deelnemers die eigen 'Superroute' vóór en tijdens het rijden aan via een App op de smartphone. De intelligente App weet o.a. waar het vast zal gaan staan, en past de routeplanning van haar deelnemers hierop aan. Door de persoonlijke routes wordt het verkeer via verschillende wegen naar de bestemmingen geleid waardoor het verkeer beter wordt verdeeld. Hierdoor ontstaan minder, en minder lange, files.

Unieke proef

'Amsterdam Onderweg' loopt voorop in het gebruik van de nieuwste technieken bij het managen van het verkeer en is mede door de schaalgrootte, een unieke proef in de wereld. Het bijzondere is dat voor het eerst vele vormen van verkeersinformatie tegelijk worden ingezet, afkomstig van zowel bedrijven als overheden. Dankzij de modellen van TNO is er een uitstekend beeld van de toekomstige verkeerssituatie op een route.

Winst voor iedereen

De programmamanager Ronald Haanstra van 'Amsterdam onderweg' geeft aan: "De succesvolle start van Amsterdam Onderweg vormt de basis voor het blijvend verlichten van de verkeersdruk rondom de hoofdstad. Ter illustratie, als 2000 deelnemende automobilisten van A naar B willen reizen en volgens de modellen blijkt dat iedereen het snelst op de bestemming is als 700 mensen via C reizen, 800 via D en 500 via E, dan is dat winst voor iedereen."

Nieuws

Drs. Marco Duijnisveld

Contact

Drs. Marco Duijnisveld

  • mobiliteit
  • praktijk proef amsterdam
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.