nieuws

TNO'er wint Fellow of The Electrochemical Society award

22 sep 2014

Prof. Dr. Fred Roozeboom is door de Electrochemical Society benoemd tot 'Fellow of the Electrochemical Society' vanwege zijn wetenschappelijke bijdragen aan de 'Solid-State Science & Technology' en de maatschappelijke impact hiervan.

De halfgeleiderindustrie ondergaat momenteel radicale veranderingen als gevolg van de steeds nijpender wordende limieten in de alsmaar voortrazende miniaturisatie van transistor schakelingen in elektronische processoren en geheugens, zoals vastgelegd in de zgn. schalingswet van Moore. Ook de veranderende maatschappelijke behoeften spelen hierin een grotere rol, middels allerlei draadloze elektronica, slimme sensoren en actuatoren.

Om deze enorme uitdagingen het hoofd te kunnen bieden wordt steeds verfijndere technologie ontwikkeld voor het deponeren, etsen en thermisch behandelen van ultradunne films op vlakke silicium-substraten maar ook voor het integreren van allerlei 3D structuren in en op elkaar voor toepassingen in draadloze communicatie, power management en digitale signaal processing.

De prijs is prof. Roozeboom vooral ten deel gevallen wegens diens bijdragen in de gebieden van rapid thermal processing, 3D passieve en heterogene integratie, reactief ionen etsen en atoomlaag depositie (ALD). Hij zal officieel zijn plaquette en medaille in ontvangst nemen tijdens de plenaire zitting van de 226e ECS Meeting, die is gepland voor zondag 5 oktober 2014, in Cancún, Mexico.

Nieuws

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.