nieuws

Dutch Game Award voor E-Learning Sudan

14 okt 2015

Tijdens de Dutch Game Awards 2015 hebben War Child, TNO, de Ahfad Universiteit in Khartoum en gameontwikkelaar Flavour gister de Award voor Best Co-Production gewonnen voor hun serious game e-Learning Sudan. In deze game leren Soedanese kinderen in hun eigen dorp rekenen en tellen. Dat doen zij met tabletcomputers, instructiefilmpjes en op maat gemaakte interactieve spellen, gebaseerd op het nationale onderwijsprogramma van Sudan.

Kinderen in Sudan leren rekenen met een tablet

Kate Radford, programmamanager innovatie War Child: “Elke deelnemende partij heeft met een unieke toegevoegde waarde bijgedragen aan het eindresultaat: een optimale game die leuk, uitdagend en internationaal erkend is als een waardevolle mogelijkheid om onderwijs te bieden in specifieke situaties.”

Hester Stubbé-Alberts, senior onderwijskundige TNO: “We zijn er ontzettend trots op dat we - ondanks de verschillende culturele en organisatorische achtergronden - onze kennis hebben samen gebracht en het beste bij elkaar naar boven hebben gehaald.”

Jaïn van Nigtevegt, creative director Flavour: “E-Learning Sudan is de perfecte synergie tussen doelgroep, gameontwikkelaar, kenniseigenaar en validatie. Het is altijd een intensieve, maar heldere samenwerking geweest waar open conversatie het fundament voor deze goede uitwerking was.”

Wereldwijd gaan meer dan achtentwintig miljoen kinderen uit conflictgebieden niet naar school omdat er in hun land oorlog is of recentelijk was. Of omdat ze gevlucht zijn. Daarom ontwikkelde War Child met genoemde partijen e-Learning Sudan, dat uiteindelijk als pilot diende voor Can’t Wait to Learn, het vervolgprogramma van deze succesvolle serious game.

Omdat de resultaten van e-Learning Sudan zeer positief zijn, wil War Child deze game ook in de Syrische regio gaan gebruiken. Vanwege de voortdurende oorlog in Syrië vangen Jordanië en Libanon momenteel ruim 600.000 gevluchte Syrische kinderen op. De druk op de schoolsystemen is daar inmiddels zo groot dat bijna 60% van deze Syrische kinderen er niet naar school kan. War Child staat klaar om haar expertise met Can’t Wait to Learn ook daar in te zetten.

Het programma is op maat gemaakt met tekeningen van de kinderen zelf

UNICEF bestempelde de game vorig jaar als een van de vijf meest veelbelovende onderwijsinnovaties wereldwijd.

Nieuws

UNICEF zet door TNO ondersteunde rekengame in de etalage

17 november 2014
UNICEF heeft uit 160 wereldwijd ingediende projecten het E-Learning Sudan project gekozen als showcase project voor hun Innovation in Education programma. Deze game helpt kinderen in afgelegen- en conflictgebieden... Lees verder

Innovaties voor ontwikkelingssamenwerking

Vier miljard mensen leven onder de armoedegrens, vooral in ontwikkelingslanden. Dit vormt een enorme consumentenmarkt en een potentieel aan producenten waar bedrijven business proposities op ontwikkelen.... Lees verder
Expertise

Training Innovations & Performance

Training and Performance Innovations (TPI) richt zich op het verbeteren van prestaties van mensen – individuen zowel als teams – die werken in complexe en veeleisende omgevingen. Lees verder
Nieuws

Drs. Hester Stubbé-Alberts MSc

Contact

Drs. Hester Stubbé-Alberts MSc

E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.