nieuws

TNO steunt de campagne Alert Online 2015 met Darknettraining

28 okt 2015

Op maandag 26 oktober 2015 start de landelijke campagne Alert Online 2015. De campagne is een gezamenlijk initiatief van de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap. Door alle krachten te bundelen wordt in een korte periode van twee weken een sterke impuls gegeven aan het cybersecurity-bewustzijn in Nederland. TNO doet in samenwerking met The Hague Security Delta mee aan de campagne middels een Darknettraining aan MKB’ers en journalisten.

De nadruk van de campagne ligt dit jaar nog meer dan vorig jaar op het toepassen van kennis en het stimuleren van cyberveilig gedrag. Want als we allemaal alert zijn, profiteren we ook allemaal van de kansen die het internet ons biedt.

Darknettraining

In samenwerking met The Hague Security Delta organiseert TNO op 4 november een cybercrime workshop voor journalisten en MKB over de dreigingen en voordelen van het Darkweb. Deelnemers worden actief betrokken in de workshop en krijgen inzage in hoe het darknet werkt.

Partners van Alert Online

Alert Online is een brede koepelcampagne gericht op veel verschillende doelgroepen: werknemers én werkgevers, ondernemers én consumenten. Meer dan 120 organisaties in Nederland steunen de campagne als partner. Zij organiseren tijdens de campagneperiode allerlei activiteiten voor hun medewerkers en klanten en verspreiden voorlichtingsmateriaal. Benieuwd welke bijeenkomsten er worden georganiseerd? Kijk dan op www.alertonline.nl/activiteiten.

Roadmap

Cyber Security & Resilience: zorgen voor een veilige digitale wereld

Informatie- en communicatietechnologie (ICT) dringt steeds dieper door in alle facetten van onze samenleving. Lees verder

TNO en het MKB

Als mkb-ondernemer denkt u voortdurend na over innovatieve producten, diensten of bedrijfsprocessen. Maar waar moet u beginnen? En op wie kunt u een beroep doen als u dat innovatieve product of proces... Lees verder
Nieuws

Dr. ir. Mark van Staalduinen

Contact

Dr. ir. Mark van Staalduinen

E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.