nieuws

Documentaires geven ondernemers inzicht in kansen op het Internet of Things

11 nov 2015

Op het Internet of Things vertellen dingen – apparaten bijvoorbeeld- met behulp van ict en sensortechnologie aan elkaar en aan mensen wie ze zijn, wat ze waarnemen en wat ze nodig hebben. Ondernemers kunnen met die gegevens innovatieve producten ontwikkelen, kosten besparen of klanten informeren.

Maar niet alle ondernemers hebben scherp op het netvlies hoe zij dat moeten aanpakken. Een serie van vijf documentaires, geproduceerd in opdracht van TNO, de Kamer van Koophandel en ECP - Platform voor InformatieSamenleving, geeft een snel en helder overzicht van de kansen en de beste manier om die te pakken.

Concrete voorbeelden

De documentaires maken aan de hand van concrete voorbeelden duidelijk wat er mogelijk is. Een apotheker vertelt hoe hij door slim voorraadbeheer kosten bespaart en tegelijkertijd zijn klanten beter bedient. Een ongediertebestrijder ontwikkelde een muizenval die meldt dat hij een muis heeft gevangen. Medewerkers hoeven dan alleen nog maar op pad te gaan als er daadwerkelijk iets te doen is, wat periodieke controles overbodig maakt.

Perspectief van de ondernemer

De documentaires zijn opgezet vanuit het perspectief van de ondernemer, die onder andere tips krijgt over het opzetten van een concept, het businessmodel en de praktische uitvoering. De eerste aflevering is vanaf 1 oktober te zien. Daarna volgen wekelijks nieuwe afleveringen.

In de eerste aflevering krijgt u in vogelvlucht een introductie over Internet of Things. Internet of Things wordt gezien als de volgende digitale revolutie die kansen biedt voor bedrijven in alle sectoren. Maar waarom is juist nu het moment om in te stappen?

Wil je de documentaires allemaal bekijken?

Kijk op www.tno.nl/iot

Internet of Things

Ondernemen op het Internet of Things

Op het Internet of Things delen dingen – apparaten bijvoorbeeld- met behulp van ict en sensortechnologie data met andere dingen en met mensen. Ondernemers kunnen die data gebruiken om innovatieve producten... Lees verder

TNO en het MKB

Als mkb-ondernemer denkt u voortdurend na over innovatieve producten, diensten of bedrijfsprocessen. Maar waar moet u beginnen? En op wie kunt u een beroep doen als u dat innovatieve product of proces... Lees verder
Nieuws

Ing. Evert van den Akker MBA

Contact

Ing. Evert van den Akker MBA

  • Service development
  • business case new service
  • ICT innovation
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.