nieuws

Smart Industry: de toekomst van uw bedrijf?

12 nov 2015

Digitalisering, 3D-printing, robotisering, big data. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van wat we tegenwoordig Smart Industry noemen. Dat kan kansen bieden aan u als ondernemer in het MKB, maar waar liggen die kansen dan? Wat zijn de opties, wat zijn de voor- en nadelen? De Smart Industry Scan van TNO geeft stapsgewijs inzicht in de manieren waarop u kunt profiteren van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Gericht op uw bedrijf

De scan bestaat uit zes stappen die u samen met uw eigen medewerkers en de experts van TNO in een dagdeel kunt zetten. Eerst brengt u de situatie van uw bedrijf in kaart. Daarna geven de TNO’ers een kort overzicht van de laatste innovaties en onderzoekt u met hen wat die voor uw bedrijf betekenen, wat de impact is op het personeel en waar aandachtspunten en kansen liggen. In de derde stap kiest u samen met de TNO’ers de ontwikkelingen die voor uw bedrijf direct van belang zijn en onderzoekt u wat de kosten en de waarden van die ontwikkelingen zijn in de markt waarin u actief bent.

Echt enthousiast worden

De vierde stap is de keuze van de ontwikkeling die voor u het meest relevant is en het inventariseren van mogelijke toepassingen. TNO beschikt over werkvormen, waarmee u ook zelf innovatieve ideeënkunt ontwikkelen. Vervolgens selecteren we het beste idee: hetidee dat niet alleen haalbaar is en de positie van uw bedrijf versterkt, maar waarvan u ook echt enthousiast kunt worden. De zesde en laatste stap is die van het opstellen van een actieplan.

In een dagdeel

Zo krijgt u in vier uur inzicht in de kansen die Smart Industry aan uw bedrijf kan bieden: van het internet of things tot 3D-printing, van printed electronics tot big data en van embedded technology tot robotisering. Bovendien levert de Smart Industry-scan u een concreet actieplan, inclusief tijdspad en werkverdeling. De kosten voor deze Smart Industry scan bedragen Euro 3000,-- exclusief BTW.

Wilt u meer weten over de Smart Industry Scan, neem dan contact op met Aart Willem Benschop.

Aan de slag met smart industry: de smart industry scan

Smart Industry biedt veel kansen, maar wat past het beste bij uw bedrijf? Kiest u voor automatisering, 3D-printing, verdere digitalisering of voor het versterken van samenwerking in de keten? Wat zijn... Lees verder

TNO en het MKB

Als mkb-ondernemer denkt u voortdurend na over innovatieve producten, diensten of bedrijfsprocessen. Maar waar moet u beginnen? En op wie kunt u een beroep doen als u dat innovatieve product of proces... Lees verder
Nieuws

Ir. Aart Willem Benschop

Contact

Ir. Aart Willem Benschop

E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.