nieuws

Veel support voor innovatieplatform AEOLUS tijdens NIDV-symposium

27 nov 2015

Op het NIDV-symposium van 19 november in Ahoy te Rotterdam, vond in de TNO-stand de lancering plaats van AEOLUS. AEOLUS is een innovatieplatform van het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) van de Koninklijke Luchtmacht en TNO in Soesterberg dat zich richt op het functioneren van de mens in extreme omstandigheden.

Karla Peijs, voorzitter NIDV, commodore Mario Verbeek, Directeur Materiele Instandhouding CLSK, en vice-admiraal b.d. Wim Nagtegaal, COO Raad van Bestuur TNO, hebben als eersten met hun handtekening de lancering van Aeolus bekrachtigd.

Innovatiecyclus versnellen

Het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) van de Koninklijke Luchtmacht en TNO hebben met Aeolus tot doel de innovatiecyclus te versnellen op het gebied van menselijk presteren onder extremen omstandigheden in de lucht- en ruimtevaart.

Omdat TNO en CML via Aeolus samenwerking met andere partijen, waaronder ook kleine start ups, zoeken, was er geen beter podium voor de launch van Aeolus denkbaar dan het NIDV-symposium.

Innovatieplatform

Als een onafhankelijke entiteit met twee sterke grondleggers (Koninklijke Luchtmacht en TNO), fungeert Aeolus als een katalysator en facilitator. Aeolus brengt wetenschap, het bedrijfsleven en eindgebruikers bij elkaar op de campus in Soesterberg (NL). De programma's zijn gebaseerd op wetenschappelijk en toegepast onderzoek met als uitgangspunt alles wat een menselijke operator nodig heeft voor optimale prestaties in echte en virtuele omgevingen. Aeolus streeft ernaar om het human factors onderzoek naar een volgend level te brengen.

Voor meer informatie
Nieuws

Ir. Paul Vierveijzer

Contact

Ir. Paul Vierveijzer

E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.