nieuws

TNO derde keer op rij populairste werkgever in technische branche

29 mei 2015

Op het Intermediair Arbeidsmarktevent 2015 is TNO op 28 mei 2015 voor de derde keer op rij uitgeroepen tot populairste werkgever in de technische branche. Hiermee liet TNO de Koninklijke Bam Groep en Arcadis (resp. 2e en 3e plaats) achter zich. In de overall ranking van het Intermediair Imago Onderzoek 2015 steeg TNO van een 27e naar een 22e positie. 

Het onderzoek, dat al ruim 10 jaar wordt uitgevoerd onder zo’n 4000 HBO+-ers jonger dan 45 jaar, geeft niet alleen aan wat de favoriete werkgevers van hoogopgeleiden in diverse categorieën zijn Het helpt werkgevers ook om een beter inzicht te krijgen in hun doelgroepen omdat het antwoord geeft op vragen als: hoe kijken hoogopgeleiden naar de arbeidsmarkt, welke gevolgen hebben positievere economische ontwikkelingen voor de voorkeuren van hoogopgeleiden en hoe zien starters hun professionele toekomst?

ICT’ers en technici meest positief over de arbeidsmarkt

ICT’ers zijn het meest positief over de arbeidsmarkt, op de voet gevolgd door technici. Zij zijn het meest zeker van hun baan en daarmee ook het minst arbeidsmobiel. Een op de tien verwacht komend jaar zijn baan te verliezen en nog eens een op de tien is actief op zoek naar een andere baan.  

Een sterk werkgeversmerk is een magneet voor potentiele medewerkers en ondersteunt bij directe werving. Juist de waardering in de technische branche is voor TNO een bevestiging dat de huidige bedrijfscultuur uitdagend is voor hoogopgeleid technisch personeel.

Winnaars in de diverse categoriën
Zie intermediair.nl
Nieuws
Contact

Esther Sietses

  • Employer Branding
  • Marketing
  • Communication
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.