nieuws

Koning maakt kennis met automatisch rijden

12 jun 2015

Zijne Majesteit de Koning heeft 9 juni met minister Schultz van Infrastructuur en Milieu een werkbezoek gebracht aan Automotive Campus in Helmond. Thema was ‘Innovatief aan de slag met mobiliteit’. 

Tijdens dit bezoek liet TNO de Koning kennis maken met automatisch en coöperatief rijden. Gedurende de rit kreeg de Koning uitleg over het systeem dat automatisch en coöperatief rijden mogelijk maakt en over het doel van het Automated Driving Program.

TNO heeft haar activiteiten op het gebied van automatisch rijden ondergebracht in het Automated Driving Program. Met dit programma wordt de synergie tussen bestaande projecten op dit gebied vergroot en worden nieuwe projecten op elkaar afgestemd, met als doel de implementatie van automatisch rijden te versnellen. Hierbij worden zowel technische als niet-technische aspecten in ogenschouw genomen en wordt gefocusseerd op een viertal toepassingsdomeinen: personenvervoer privaat, commercieel transport, publiek transport en transport op logistieke mainports.

Het programma omvat projecten van verschillende aard, nationaal en internationaal, in consortia en één-op-één, (deels) gesubsidieerd en commercieel. Het onderliggende doel van deze activiteiten is drieledig:

  • Verlaging van het aantal verkeersongevallen.
  • Verbetering van de doorstroming, c.q. vermindering van de voertuig-verliesuren door files.
  • Vermindering van het brandstofverbruik en van emissies.
Ons werk

Automatisch en coöperatief rijden

Binnen het Automated Driving Program werkt TNO aan de versnelde implementatie van automatisch rijden van zowel personen- als vrachtauto’s, met als onderliggend doel de verkeersveiligheid te vergroten,... Lees verder
Nieuws

Geautomatiseerd rijden met twee vrachtwagens gaat nieuwe fase in

25 maart 2015
Demonstratie ‘2-Truck Platooning’ door DAF en TNO tijdens Automotive Week Lees verder
Nieuws

Truck Platooning; de toekomst voor transport – TNO whitepaper

03 maart 2015
TNO ziet in Truck Platooning dé toekomst voor het vrachtvervoer: vrachtwagens die coöperatief rijden op korte afstand van elkaar (minder dan 1 seconde) op basis van de technologie van geautomatiseerd... Lees verder
Nieuws

Ir. Bastiaan Krosse

Contact

Ir. Bastiaan Krosse

E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.