nieuws

Live stream tool Cameraad van TNO en NU.nl op Mediapark Jaarcongres

15 jun 2015

NU.nl hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman presenteert samen met TNO op 18 juni tijdens het Mediapark Jaarcongres in Hilversum de tool Cameraad waarmee burgers via de NU.nl app livestreams kunnen versturen naar de redactie. Via een directe audioverbinding met een redacteur worden gebruikers onderdeel van het journalistieke proces.

Ooggetuigen maken streams voor media

Met de tool Cameraad kunnen ooggetuigen livestreams maken, die vervolgens kunnen worden geselecteerd, geregisseerd en gebruikt door nieuwsmedia. TNO doet onderzoek naar de toepassing van Cameraad binnen de redactie van projectpartner NU.nl. Samen ontwikkelen ze de tool binnen de NU.nl app. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Bevrijdingsdag

Tijdens Bevrijdingsdag is een eerste veldtest gedaan waarbij 15 redacteuren, verspreid door het land, vanaf festivals video's hebben gestreamd. Deze technische doorloop verliep positief, ondertussen is verder gewerkt aan verbeteringen. De resultaten hiervan zijn op 18 juni te zien.

Naast een presentatie tijdens de plenaire sessie vindt er ook een Mix&Match sessie plaats rondom Cameraad, waarin met geïnteresseerden dieper wordt ingegaan op de technologie.

Aanmelden voor het Mediapark Jaarcongres 2015 of alleen de Mix&Match-sessie kan via www.mediaparkjaarcongres.nl.

Roadmap

Networked Information: de mogelijkheden van nieuwe ICT

ICT is onmisbaar in onze samenleving. Er is een nieuwe informatiestructuur aan het ontstaan, waardoor burgers, bedrijven en overheid structureel anders met elkaar gaan communiceren en beschikbare (open)... Lees verder
Nieuws

Drs. ing. Nathalie van Schie

Contact

Drs. ing. Nathalie van Schie

E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.