nieuws

Rapport "eID in Nederland 2015": wegwijzer elektronische identiteit

01 jul 2015

'Elektronische Identiteit in Nederland - 2015' is geschreven door Arnold Roosendaal (TNO) op verzoek van ECP (Platform voor de Informatie Samenleving). Het doel is bestuurders, politici en bedrijfsleven op een niet-technische manier wegwijs te maken in het landschap van de aanbieders van elektronische identiteiten (eID).

Arnold Roosendaal in gesprek met Jelle Attema (ECP) bij de presentatie

In het rapport worden vragen beantwoord als: "waarom is elektronische identiteit nodig", "wat zijn de dilemma’s" en "omgang met privacy". Daarnaast biedt het rapport een overzicht van de spelers: wat bieden zij en hoe verhouden ze zich tot elkaar.

Het rapport is op 10 juni jl.  op het congres "Digitaal Zaken doen en eID" tijdens een presentatie op een virtuele wijze overhandigd aan ECP en is vlak daarna online gepubliceerd. Het rapport is te vinden op www.eidinnederland.nl.

Roadmap

Networked Information: de mogelijkheden van nieuwe ICT

ICT is onmisbaar in onze samenleving. Er is een nieuwe informatiestructuur aan het ontstaan, waardoor burgers, bedrijven en overheid structureel anders met elkaar gaan communiceren en beschikbare (open)... Lees verder

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.