nieuws

Conclusies Future Force Conference gebundeld

23 sep 2015

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp kreeg het rapport vandaag van bestuursvoorzitter TNO Paul de Krom.

Veiligheid is niet meer vanzelfsprekend. Meerdere brandhaarden aan de randen van Europa vragen om een nieuwe aanpak. Militaire oplossingen alleen zijn niet meer voldoende en diepgaande samenwerking met kennispartners is belangrijker dan ooit. Dit en meer kwam aan de orde tijdens de Future Force Conference van 23 tot 25 maart in Soest. De belangrijkste conclusies zijn inmiddels gebundeld. Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp kreeg het rapport vandaag van bestuursvoorzitter TNO Paul de Krom.

Tijdens de conferentie, in het Nationaal Militair Museum, zocht Middendorp samen met zijn partners uit het internationale veiligheidsdomein naar de uitdagingen van de toekomst. Met meer dan 500 deelnemers is de veiligheidssituatie om ons heen in kaart gebracht. Verder is er gekeken naar de mogelijkheden hierop de anticiperen. Duidelijk werd dat elke partner onderdeel is van het defensieve ecosysteem. Alleen daarmee zijn de snel opkomende veranderingen het hoofd te bieden.

Het conferentierapport biedt een fundament waarop verder valt te bouwen. Dit gebeurt tijdens de volgende conferentie in 2017.

Het gehele rapport is hier te downloaden

Future Force Conference Report 2015
Roadmap

Information Superiority: militair voordeel door hoogwaardige informatiepositie

Terwijl de beschikbare mankracht overal afneemt, nemen de informatiebehoefte en -beschikbaarheid explosief toe. Lees verder
Downloads
Nieuws

Jeroen de Jonge MSc

Contact

Jeroen de Jonge MSc

E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.