nieuws

TNO en Aruba verlengen hun innovatieve samenwerking

Aruba: broedplaats van innovaties • 16 sep 2015

De Arubaanse minister-president Mike Eman en TNO’s CEO Paul de Krom ondertekenden vandaag de overeenkomst voor verdere samenwerking bij innovatieve oplossingen voor de verduurzaming van Aruba.

Ondertekening door de Arubaanse minister-president Mike Eman en TNO’s CEO Paul de Krom

Aruba wil in 2020 een honderd procent duurzaam eiland zijn. TNO levert hieraan sinds 2010 een grote bijdrage door het opzetten en implementeren van de Arubaanse ambitieuze sustainability roadmap. Dit omvat een integrale aanpak naar verduurzaming via slimme combinaties van energie met water, wind, afval en grondstoffen. TNO is ook partner in de Smart Community Aruba; een wijk waar bedrijven van over de hele wereld nieuwe technologie kunnen uitproberen en demonstreren aan potentiële afnemers.

Minister-president Mike Eman: “In onze zoektocht naar de duurzame ontwikkeling hebben we in TNO een goede partner gevonden om dit uit te stippelen en te implementeren. We zijn zeer blij met de verlenging van onze samenwerking, deze is niet alleen belangrijk voor Aruba maar voor het koninkrijk in het geheel”.

Directeur Energie van TNO, Mart van Bracht: “TNO levert kennis en technologie aan bedrijven en overheden om de maatschappelijke uitdaging van de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie aan te gaan. Premier Mike Eman heeft een sterke en goede visie op de verduurzaming van zijn eiland. Samenwerking is daarom voor ons beide interessant." 

De vestiging van TNO op Aruba is voor TNO een bewezen succes met diverse projecten op het gebied onderzoek en innovatie van verduurzaming. Sinds 2010 is TNO diverse projecten gestart in de wijde omgeving van de Cariben. De projecten worden door verschillende opdrachtgevers gefinancierd, onder meer door de Inter-American Development Bank. 

Nieuws
Contact

Drs. Maarten Lörtzer

  • persvoorlichting
  • woordvoerder
  • media
  • voorlichter
  • pers
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.