nieuws

Hybride aandrijving en aardgas kansrijke alternatieven voor motorbrandstof

28 jan 2016

Er liggen goede kansen voor hybride aandrijving en aardgas als alternatieven voor motorbrandstof. Dat is één van de conclusies in het rapport ‘Brandstofbesparing en CO2-reductie anno 2016’. Het rapport is samengesteld uit tien afgeronde subsidieprojecten, uitgevoerd tussen 2010 en 2014 door 34 transportbedrijven en opgesteld door TNO en Rijkswaterstaat voor het programma Truck van de Toekomst.

Het rapport ‘Brandstofbesparing en CO2-reductie anno 2016’ kunt u downloaden onderaan deze pagina.  Vandaag biedt 'Truck van de Toekomst' het rapport aan het Ministerie van IenM en EVO aan.

Het programma Truck van de Toekomst

RVO.nl, Rijkswaterstaat en TNO voeren het programma ‘Truck van de Toekomst’ uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De doelstelling van het programma is het stimuleren van het gebruik van brandstofbesparende technologieën in de praktijk.

Download het rapport Brandstofbesparing en CO2-reductie anno 2016

rapport
Ons werk

Brandstof besparen met de 'Truck van de Toekomst'

Verduurzaming van het personen- en goederenvervoer is de afgelopen jaren een centraal aandachtspunt in het kabinetsbeleid geweest. Steeds duidelijker wordt dat duurzaamheid ook commercieel aantrekkelijke... Lees verder
Kennis

Reduceren van uitstoot door voertuigen

TNO wil hierbij helpen door de ontwikkeling van schone voertuigtechnologie en intelligente transportsystemen, door ondersteuning bij implementatie van nieuwe technologie, zoals elektrisch rijden en biobrandstoffen,... Lees verder
Nieuws
Contact

Ing. Pim van Mensch

  • CO2
  • uitlaatgasemissies
  • testen
  • rollenbank
  • PEMS
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.