nieuws

Miljoenen voor educatieve games oorlogskinderen

28 jan 2016

Het programma Can’t Wait to Learn heeft gisteravond uit het Postcode Loterij Droomfonds een schenking van 5,9 miljoen euro ontvangen. Met deze innovatieve lesmethode volgen kinderen in conflictgebieden officieel goedgekeurd onderwijs voor de basisschool. Kinderen leren rekenen, lezen en schrijven door educatieve games te spelen op tablets. Op plekken zonder scholen, gekwalificeerde leraren of elektriciteit.

Wereldwijd gaan momenteel meer dan 28 miljoen oorlogskinderen niet naar school. Maar om alle oorlogskinderen toegang te geven tot onderwijs, zouden duizenden scholen moeten worden gebouwd en tienduizenden leraren moeten worden opgeleid. Daarvoor is simpelweg geen tijd en geld. In de tussentijd valt een hele generatie kinderen, die dolgraag wil leren, buiten de boot.

TNO ontwikkelde daarom samen met War Child, game-ontwikkelaar Flavour, het Soedanese Ministerie van Onderwijs en de Ahfad Universiteit (Soedan) deze methode, die al succesvol werd uitgevoerd als pilot in Soedan. De pilot krijgt nu een internationaal vervolg, want dankzij deze schenking van de Nationale Postcode Loterij kunnen we deze lesmethode aanpassen voor Syrische vluchtelingenkinderen, opschalen in Soedan, en nu ook taalonderwijs toevoegen.

De schenking – bedoeld voor ‘nieuwe, moedige en baanbrekende projecten’ - vond plaats op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij in Amsterdam. UNICEF riep Can’t Wait to Learn eerder al uit tot één van de vijf meest veelbelovende onderwijsinnovaties wereldwijd. En tijdens de Dutch Game Awards 2015 won het project de eerste prijs in de categorie Beste Coproductie.

Tjipke Bergsma (dir. War Child) en Marco Borsato nemen de prijs in ontvangst

Innovaties voor ontwikkelingssamenwerking

Vier miljard mensen leven onder de armoedegrens, vooral in ontwikkelingslanden. Dit vormt een enorme consumentenmarkt en een potentieel aan producenten waar bedrijven business proposities op ontwikkelen.... Lees verder
Expertise

Training Innovations & Performance

Training and Performance Innovations (TPI) richt zich op het verbeteren van prestaties van mensen – individuen zowel als teams – die werken in complexe en veeleisende omgevingen. Lees verder
Nieuws

Drs. Hester Stubbé-Alberts MSc

Contact

Drs. Hester Stubbé-Alberts MSc

E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.