nieuws

Raamovereenkomst Defensie en TNO voor IT-innovaties

07 jan 2016

TNO heeft deze week een raamovereenkomst gesloten met KIXS, de IT-innovatieafdeling van de Defensie Materieel Organisatie(Joint Informatie Voorzienings Commando) Hierdoor wordt het mogelijk om veel sneller dan voorheen op successen uit de onderzoeksprogramma’s voort te bouwen en tot direct toepasbare oplossingen te brengen.

De overeenkomst werd ondertekend door Henk Geveke (links) namens TNO en Kolonel Jan van der Pol namens DMO

Strategisch innovatiepartner

De overeenkomst past in de recentelijk vastgestelde IT strategie “Let’s make IT happen” van Defensie. Hierin staat dat de krijgsmacht de ambitie heeft om de innovatieketen van onderzoek naar daadwerkelijke ingebruikname van applicaties significant te versnellen. Hierbij zijn de kernbegrippen kort-cyclische innovatie, agile, samen met bedrijven overheid en kennisinstituten in de gouden driehoek werken. Dat geldt juist ook voor digitale innovaties, waar de ontwikkelingen razendsnel gaan. TNO is sinds jaar en een dag al vertrouwd strategisch innovatiepartner van Defensie.

Aanjagen

De raamovereenkomst maakt het mogelijk de versnelling aan te jagen en het gat tussen onderzoek en implementatie te verkleinen. De versnelling komt vooral voort uit het kortsluiten van een aantal stappen in het verwervingsproces en faciliteert een hechte samenwerking tussen TNO en DMO op het gebied van ICT-innovatie.

Thema

Defensie en veiligheid: ‘Wij zetten onze kennis en technologie in voor veiligheid’

Het is voor welvaart en welzijn cruciaal dat de samenleving veilig is én veilig voelt. Voor Henk Geveke, managing director Defensie & Veiligheid is het belangrijk om partijen te ondersteunen die deze... Lees verder
Nieuws
Contact

Drs. Maarten Lörtzer

  • persvoorlichting
  • woordvoerder
  • media
  • voorlichter
  • pers
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.