nieuws

Talking Traffic finalist Nationaal Icoon 2016

19 okt 2016

Op dinsdagavond 18 oktober maakte minister Kamp van Economische Zaken de Nationale Iconen van 2016 bekend in een uitzending van De Wereld Draait Door. De Nederlandse oplossing voor vlotter en veiliger verkeer, Talking Traffic kwam uit 60 inzendingen samen met 9 andere in de finale. TNO levert grote bijdrages binnen Talking Traffic met technologie op het gebied van coöperatief en automatisch rijden en interactie met de wegkant in de verschillende projecten en onderzoeken met als doel om deze technologie versneld in te voeren.

Talking Traffic

Talking Traffic is een initiatief van ruim 30 samenwerkende partijen onder leiding van AutomotiveNL dat zich met projecten richt op communicatie tussen voertuigen en omgeving. Het doel van Talking Traffic is sneller, comfortabeler, veiliger, schoner en efficiënter vervoer.  TNO heeft binnen Talking Traffic toonaangevende projecten uitgevoerd met bijvoorbeeld EcoTwin, de proef op de A58 en internationale standaardisering (GCDC) en The Experience.

Nationale Iconen

Uit de zestig inzendingen koos een jury in september onder leiding van Hans Wijers tien finalisten. Uiteindelijk zijn daaruit door de ministerraad drie winnaars gekozen die ondersteuning krijgen van het kabinet. Helaas is Talking Traffic niet uitgeroepen tot Nationaal Icoon. Uiteraard zullen de ontwikkelingen rondom Talking Traffic verder gaan.

TNO feliciteert ASML, Growboxx en Blue Energy met het behalen van de titel Nationaal Icoon 2016.

Roadmap

Automotive onderzoek bij TNO

Sinds 1993 heeft TNO een sterke staat van dienst opgebouwd op het gebied van toegepast automotive onderzoek, waarbij het zijn klanten innovatieve, geïntegreerde en op maat gemaakte oplossingen biedt voor... Lees verder
Nieuws

Dr. ir. Maurice Kwakkernaat

Contact

Dr. ir. Maurice Kwakkernaat

E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.