nieuws

Talking Traffic finalist Nationaal Icoon 2016

19 okt 2016

Op dinsdagavond 18 oktober maakte minister Kamp van Economische Zaken de Nationale Iconen van 2016 bekend in een uitzending van De Wereld Draait Door. De Nederlandse oplossing voor vlotter en veiliger verkeer, Talking Traffic kwam uit 60 inzendingen samen met 9 andere in de finale. TNO levert grote bijdrages binnen Talking Traffic met technologie op het gebied van coöperatief en automatisch rijden en interactie met de wegkant in de verschillende projecten en onderzoeken met als doel om deze technologie versneld in te voeren.

Talking Traffic

Talking Traffic is een initiatief van ruim 30 samenwerkende partijen onder leiding van AutomotiveNL dat zich met projecten richt op communicatie tussen voertuigen en omgeving. Het doel van Talking Traffic is sneller, comfortabeler, veiliger, schoner en efficiënter vervoer.  TNO heeft binnen Talking Traffic toonaangevende projecten uitgevoerd met bijvoorbeeld EcoTwin, de proef op de A58 en internationale standaardisering (GCDC) en The Experience.

Nationale Iconen

Uit de zestig inzendingen koos een jury in september onder leiding van Hans Wijers tien finalisten. Uiteindelijk zijn daaruit door de ministerraad drie winnaars gekozen die ondersteuning krijgen van het kabinet. Helaas is Talking Traffic niet uitgeroepen tot Nationaal Icoon. Uiteraard zullen de ontwikkelingen rondom Talking Traffic verder gaan.

TNO feliciteert ASML, Growboxx en Blue Energy met het behalen van de titel Nationaal Icoon 2016.

Kennis

Geautomatiseerd en coöperatief rijden

TNO werkt – samen met de industrie en de overheid - aan de technologie die het geautomatiseerd rijden op de openbare weg praktisch mogelijk moet maken. Zowel voor personenauto’s als voor vrachtwagens.... Lees verder
Roadmap

Mobiliteit: voor veilig, schoon en efficiënt verkeer

Voor een leefbare omgeving is veilig en schoon verkeer en efficiënt transport van goederen van groot belang. “Met industrie en overheden willen we de uitstoot van CO2 in het verkeer en het aantal verkeersslachtoffers... Lees verder
Nieuws

Dr. ir. Maurice Kwakkernaat

Contact

Dr. ir. Maurice Kwakkernaat

E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.