nieuws

TNO onderzoekspartner van Habit, pionier op het gebied van gepersonaliseerde voeding

26 okt 2016

Als toonaangevende, onafhankelijke Europese onderzoeksorganisatie legt TNO de wetenschappelijke basis voor Habit, een baanbrekend bedrijf dat actief is op het gebied van gepersonaliseerde voeding. De unieke benadering van Habit biedt consumenten een holistische en persoonlijke voedingsoplossing – From Test to Table TM – die speciaal is ontwikkeld voor mensen die optimaal willen functioneren dankzij de transformerende kracht van gepersonaliseerde voeding.

Habits kenmerkende benadering van gepersonaliseerde voeding is op celniveau afgestemd op de individuele persoon, in tegenstelling tot generieke trends op voedingsgebied voor algemeen gebruik. Habit levert een thuistest op basis waarvan een extern laboratorium meer dan 60 verschillende biomarkers meet, waaronder voedingsgerelateerde bloedmarkers, de verandering van deze markers als reactie op een metabolische provocatietest met behulp van een propriëtaire drank en genetische variaties binnen het DNA. Daarnaast gebruikt Habit zelfgerapporteerde cijfers over het lichaam, waaronder iemands gewicht, lengte, middelomtrek, bloeddruk en gezondheidsdoelstellingen. Deze gegevens worden vervolgens gecombineerd volgens de methodiek van Habit (waarvoor octrooi is aangevraagd), die gebruikmaakt van de Nutrition Intelligence Engine, om te bepalen wat voor iemand de optimale voedingsmiddelen en -stoffen zijn. Er zijn gecertificeerde coaches beschikbaar om mensen met behulp van een persoonlijke planning te steunen bij het bereiken van hun doelen, en een team van koks bereidt maaltijden op maat die direct bij de klant worden bezorgd.

TNO neemt wereldwijd een toonaangevende positie in op het gebied van de systeembiologie, die consumenten spectaculaire nieuwe mogelijkheden biedt. In combinatie met onze technologische infrastructuur en data-infrastructuur vormt de wetenschappelijke expertise van TNO een robuuste en betrouwbare basis voor de nieuwe markt voor gepersonaliseerde voeding. Nadat het Habit begin 2015 duidelijk was geworden dat TNO hier een koploperspositie inneemt, koos het bedrijf voor het dynamische gezondheidsplatform van TNO om als basis te dienen voor haar diensten en producten. Een korte metabolische challengetest, waarvan TNO aan de wieg stond, is van essentieel belang om inzicht te krijgen in iemands stofwisseling en is onmisbaar voor de wetenschappelijke benadering die door Habit wordt toegepast.

Neil Grimmer, founder and CEO Habit

Dr. Ben van Ommen, principal scientist Systeembiologie bij TNO, is bijzonder enthousiast over de Trans-Atlantische samenwerking met het team van Habit, dat is gevestigd in Oakland (Californië). “Onze intensieve contacten en vele bezoeken zijn erg inspirerend en er is veel wederzijds respect voor de wetenschappelijke en commerciële motivatie van de partners. We hebben er alle vertrouwen in dat oprichter en CEO Neil Grimmer erin zal slagen om Habit tot een groot succes te maken door te voorzien in een behoefte die leeft onder gezondheidsbewuste consumenten. De uitgebreide expertise op het gebied van voeding, technologie en wetenschap die bij Habit aanwezig is, zorgt voor een meerwaarde die bij andere starters op dit gebied meestal ontbreekt.” Habit en TNO zijn een exclusieve samenwerking aangegaan op het gebied van gepersonaliseerde voeding.

Ons werk

Leefstijl als Medicijn: Blijvende gedragsverandering is de sleutel tot genezing van leefstijlziekten

Leefstijlziekten veroorzaken veel leed en kosten de maatschappij veel geld. Door deze ziekten te voorkomen of te genezen kunnen veel mensen een beter leven leiden. Maar ook kan veel geld worden bespaard... Lees verder
Zie ook
Nieuws

Drs. Wim van Hartingsveldt

Contact

Drs. Wim van Hartingsveldt

E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.