nieuws

Tool TNO biedt uitkomst bij selecteren juiste type arbodeskundige

11 okt 2016

Welk type arbodeskundige heb je nodig voor een specifieke arbovraag? Bij veel bedrijven ontbreekt de kennis om hier antwoord op te geven. Om preventiemedewerkers, ondernemers, maar ook managers een stap verder te helpen naar goede hulp en expertise bij arbovraagstukken, ontwikkelde TNO de Arbodeskundige Hulp voor preventiemedewerkers. Deze tool biedt uitkomst bij het selecteren van het juiste type arbodeskundige.

Onbekendheid arbodeskundigen

Aanleiding voor het ontwikkelen van de tool, waren de uitkomsten van onderzoek van TNO uit 2015. Uit dit onderzoek kwam duidelijk naar voren dat veel preventiemedewerkers niet weten op welke gebieden arbodeskundigen werkzaam zijn. Daarnaast was het voor preventiemedewerkers niet altijd duidelijk voor welke vragen je ze kunt inschakelen.

Expertise bij arbovraagstukken

Met de lancering van de Arbodeskundige Hulp, beogen TNO en inPreventie bedrijven een stap verder te helpen naar goede hulp en expertise bij arbovraagstukken. Na het beantwoorden van twee vragen wordt duidelijk welk type arbodeskundige de gebruiker van de tool kan helpen bij zijn/haar specifieke vraag.

Meer informatie

Op het arboportaal vindt u meer informatie over wettelijke verplichtingen ten aanzien van arbodeskundige hulp.

Nieuws
Contact

Jan Harmen Kwantes

  • work
  • health technology

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.