nieuws

B.J. Max prijs 2016 is uitgereikt aan TNO onderzoeker Piet Jacobs voor zijn onderzoek naar fijnstof

11 nov 2016

Op 2 november 2016 is tijdens TVVL Techniekdag de B.J. Max prijs 2016 uitgereikt aan    ir. Piet Jacobs van de TNO expertisegroep Heat Transfer & Fluid Dynamics. Piet ontving de prijs van juryvoorzitter prof. ir. Wim Zeiler en voorzitter Ferrie de Vries voor zijn bijdrage aan het onderzoek naar fijnstof blootstelling in het binnenmillieu van onder andere kantoren, scholen en woningen.
Ferrie de Vries, Piet Jacobs en Wim Zeiler

De B.J. Max prijs wordt jaarlijks uitgereikt door TVVL, het platform voor mens en techniek in de installatiebranche. De prijs gaat naar een persoon die een studie of onderzoek op gebied van installatietechniek heeft gepubliceerd op een voor alle geïnteresseerden toegankelijke wijze, waarbij onderzoek en/of nieuwe ontwikkelingen centraal staan.

Piet Jacobs studeerde Scheikundige Technologie in Eindhoven en volgde daar aanvullend de tweejarige ontwerpersopleiding Proces- en Productontwerp. Sinds 2001 is hij bij TNO onderzoeker op het gebied van ventilatie en binnenmilieu. De afgelopen jaren heeft hij in samenwerking met de leveranciers van fijnstof sensoren, de branche vereniging VLA en de buitenlucht expertisegroep van TNO in Utrecht meetprotocollen ontwikkeld voor de bepaling van fijnstof in kantoren en scholen. Ook heeft hij het effect van maatregelen zoals kwalitatief goede luchtfilters en luchtdichte gebouwen onderzocht. Momenteel is Jacobs bezig met onderzoek naar fijnstofblootstelling in woningen door koken. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat de fijnstofconcentraties binnen fors hoger kunnen zijn dan buiten. In het TNO MEC-Bouwlab heeft hij een laboratorium opgericht om kook-emissies te karakteriseren en objectieve bepalingsmethoden voor de vangsteffectiviteit van afzuigkappen op te stellen.

We feliciteren Piet van harte met de B.J. Max prijs 2016.

Expertise

Heat Transfer & Fluid Dynamics

De samenleving en industrie moeten gebruik maken van betrouwbare en efficiënte gebouwen en productie systemen, om een hoog welvaartsniveau te handhaven, met een minimale impact op leef- en woonomgeving... Lees verder
Nieuws

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.