nieuws

Conn@ct.Now heeft jeugd in fragiele staten toekomst gegeven

11 nov 2016

Samen met War Child, Child Helpline International en Free Press Unlimited, heeft TNO zich gedurende vijf jaar ingezet om kinderen in fragiele staten een toekomst te geven. Het programma met subsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is nu afgerond. Het Ministerie concludeert dat de doelstellingen grotendeels werden behaald.

Resultaten

Het programma richtte zich op kinderen en jeugd in Oeganda, Burundi, Soedan, Zuid-Soedan en Colombia. De onderwijsprojecten hebben geleid tot beter getraind onderwijzend personeel en schoolmanagement, verbeterde toegang tot digitale leermiddelen, minder schooluitval en een beter besef bij ouders van het belang van scholing voor kinderen. Op het gebied van bescherming van kinderen tegen geweld, uitbuiting en misbruik resulteerde de inzet van de alliantie in een vermindering van het aantal schending van rechten van kinderen, beter functionerende hulplijnen in vier van de vijf programmalanden en een betere organisatie van kindermishandelingszaken door het opzetten van verwijzingssystemen in dorpsgemeenschappen. Op het terrein van psycho-sociale hulpverlening verbeterde dankzij het programma de relatie tussen kinderen en ouders, werden de kinderen mondiger en verbeterde hun welzijn in hun gezin, lokale gemeenschap en samenleving.

Rol TNO

Gedurende de vijf jaar waren TNO-ers betrokken vanuit verschillende disciplines waaronder onderwijs en zorg. Het Ministerie noemt het E-Learning Sudan project als meest succesvolle en innovatieve benadering. Voor deze ontwikkeling was de expertise van TNO op het gebeid van onderwijs en applied gaming cruciaal. Een verdere uitrol van het e-learning project in Soedan en onder vluchtelingenkinderen in het Midden-Oosten vindt nu plaats onder de naam Can’t Wait to Learn. Ook hier is TNO nauw bij betrokken.

Expertise

Human Behaviour & Organisational Innovation

Wij ontwikkelen en passen kennis toe op het gebied van sociale innovatie. De focus ligt enerzijds op interventies voor gedragsverandering, om acceptatie van 'nieuw' gedrag door klanten en burgers te versnellen.... Lees verder

Innovaties voor ontwikkelingssamenwerking

Vier miljard mensen leven onder de armoedegrens, vooral in ontwikkelingslanden. Dit vormt een enorme consumentenmarkt en een potentieel aan producenten waar bedrijven business proposities op ontwikkelen.... Lees verder
Nieuws
Contact

Ir. Marijn Rijken

  • energie
  • energietransitie
  • duurzaam
  • lokaal
  • initatief
E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.