nieuws

Uitnodiging Economische handelsmissie Biobased Chemie

30 nov 2016

Wilt u zakendoen in Duitsland of bestaande zaken uitbreiden of aanhalen? Ga dan van 7 tot en met 9 februari 2017 mee met de economische missie onder leiding van Liliane Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De missie bezoekt de Duitse deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen.

Koning en koningin op werkbezoek

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen. Doel van het werkbezoek is de brede onderlinge relaties tussen Nederland en de betreffende deelstaten te versterken.

Kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven

Zowel in Nederland als in Duitsland groeit het besef dat het voor de toekomst van de chemische industrie cruciaal is om te werken aan alternatieven voor fossiele grondstoffen. De biobased economy omvat de toepassing van hernieuwbare grondstoffen voor de productie van energie, materialen, basis- en speciaal chemicaliën en andere non-food toepassingen. Daarbij is de uitdaging om business cases te ontwikkelen die zowel economisch, technologisch als qua duurzaamheid zinvolle alternatieven bieden.

Door de goede bestaande relaties op het gebied van de green chemistry tussen Nederland en de regio biedt de handelsmissie naar de deelstaten Saksen en Saksen-Anhalt , onderleiding van Liliane Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. In de regio Leipzig /Leuna bevindt zich het sterke lokale cluster Spitzencluster BioEconomy met enkele multinationals, veel MKB-bedrijven en een aantal toonaangevende onderzoeksinstituten zoals het Fraunhofer-Zentrum für Chemisch-Biotechnologische Prozesse CBP en het Helmholtz instituut UFZ.

Doelgroep

Nederlandse kennisinstellingen en bedrijven die oplossingen en producten bieden op het gebied van green chemistry, bijvoorbeeld biokatalyse, bioraffinage, bioplastics, groen gas en hoogwaardige biobased producten.

Aanmelding en contact

De missie vindt plaats van 7 tot en met 9 februari 2017.
Aanmelden kan tot en met vrijdag 9 december 2016.
Voor meer informatie over deelname, aanmelding, matchmaking en kosten van deze Handelsmissie kunt u contact opnemen met Margriet Veenstra, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland:
Telefoon 088 042 10 11
Mail margriet.veenstra@rvo.nl.

Kennis

Feedstock flexibility

TNO werkt voor en met bedrijven aan de flexibiliteit in het gebruik van grondstoffen. Dat is nodig om duurzamer te produceren en minder afhankelijk te zijn van onder andere fossiele bouwstenen. Een bredere... Lees verder
Roadmap

Sustainable Chemical Industry: innovaties voor de chemische industrie

TNO helpt de chemische industrie te innoveren door bedrijven in staat te stellen kosten te reduceren en nieuwe producten sneller op de markt te brengen. Bedrijven op die op zoek zijn naar nieuwe producten... Lees verder
Nieuws

Monique Wekking MSc

Contact

Monique Wekking MSc

  • Biobased
  • Hernieuwbare grondstoffen
  • Biorizon
  • Bioraffinage
  • Chemische bouwstenen
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.