nieuws

TNO en Seastar Labs (USA) maken automatische sportuitzendingen laagdrempelig

Integratie van TNO’s kunstmatige intelligentie technologie en productieplatform van Seastar • 02 dec 2016

Seastar Labs, een specialist in geavanceerde video processing technologie, en TNO gaan samen werken aan de ontwikkeling van een volledig geautomatiseerde productie van sportuitzendingen.  Het geïntegreerde systeem combineert naadloos 'Virtual Director', de autonome camera-technologie van TNO met 'StriveCast', het cloud-gebaseerde live-productieplatform van Seastar Labs. Voorjaar 2017 komt het systeem beschikbaar voor basketbal en voetbal met kort daarna andere sporten. Hiermee komen geautomatiseerde live-uitzendingen van hoge kwaliteit beschikbaar voor bijvoorbeeld amateurclubs, college- en universiteitsteams en hun fans.

De huidige geautomatiseerde productiesystemen zijn duur en beperkt in de mogelijkheden. Het geïntegreerde StriveCast + Virtual Director systeem zal met de betaalbaarheid, schaalbaarheid en rijke opties nieuwe markten kunnen bedienen en breed toegepast kunnen worden. Het systeem kan niet alleen voor uitzendingen worden gebruikt, maar ook ingezet worden voor video-analyse en scouting van talenten.

Virtual Director van TNO detecteert en automatiseert beweging van de camera via digitale pan, tilt en zoom. Het gebruikt zeer nauwkeurige algoritmes, state-of-the-art patroonherkenning en machine learning technieken. De Virtual Director bouwt voort op meer dan 50 jaar onderzoek in intelligente beeldherkenning.

Nieuws
Contact

Paul Valk

  • Sport and Media
  • Streaming Video
  • Live events
  • Fanexperience
  • Video analyses
E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.