nieuws

Live video streaming app Cameraad nu live!

09 feb 2016

In samenwerking met NU.nl heeft TNO een toolset ontwikkeld om gebruikers live videobeelden te laten streamen vanaf elke locatie. De streams komen binnen bij de redactie die via een dashboard een selectie kan maken en tools heeft om de journalistieke en technische kwaliteit zo hoog mogelijk te krijgen. Onder de naam NUlive heeft NU.nl begin februari Cameraad in gebruik genomen.

TNO en NU.nl ontwikkelden het afgelopen jaar de Cameraad toolset, de basis van het onlangs gelanceerde NUlive. In NUlive krijgen gebruikers de mogelijkheid om video's te streamen naar de redactie van NU.nl. Met behulp van de Cameraad toolset kan de redactie vervolgens selecteren en besluiten om een binnenkomende live-stream te publiceren op NU.nl. Hierbij kan de reactie de journalistieke en technische kwaliteit van de live stream verhogen, bijvoorbeeld door de streamer aanwijzingen te geven.
 
Afgelopen zomer vonden een aantal testen plaats tijdens de Nijmeegse vierdaagse en de Tourstart in Utrecht. Dit was onderdeel van het onderzoeksproject mede gefinancierd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. De afgelopen maanden heeft nog verdere ontwikkeling plaatsgevonden, is Cameraad geschikt gemaakt voor iOS en Android en is nog een aantal testen uitgevoerd. Door live te gaan krijgen alle gebruikers van de iOS en Android app van NU.nl de mogelijkheid om nieuwswaardige beelden naar de NU-redactie te streamen en meegenomen te worden in de selectie tot publicatie op NU.nl.

De Cameraad toolset biedt niet alleen mogelijkheden voor andere nieuwsorganisaties maar kan ook ingezet worden in andere sectoren zoals beveiliging. Voor meer informatie neem contact op via cameraad@tno.nl.

Kennis

Information Creation – van data naar informatie

'Big data' is inmiddels een begrip. Via tal van systemen en apparaten komt er enorm veel informatie beschikbaar. Denk alleen al aan de vele sensorsystemen zoals bewakingscamera's, lussen in het wegdek,... Lees verder
Roadmap

Networked Information: de mogelijkheden van nieuwe ICT

ICT is onmisbaar in onze samenleving. Er is een nieuwe informatiestructuur aan het ontstaan, waardoor burgers, bedrijven en overheid structureel anders met elkaar gaan communiceren en beschikbare (open)... Lees verder
Nieuws

Drs. ing. Nathalie van Schie

Contact

Drs. ing. Nathalie van Schie

E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.