nieuws

Oplossingen catalogus van innovaties ontwikkelingslanden

25 mrt 2016

Wereldwijd zijn veel producten en diensten ontwikkeld voor mensen met de laagste inkomens in ontwikkelingslanden. Engineering for Change heeft een online overzicht gemaakt van al deze producten.  Dit biedt waardevolle informatie over beschikbaarheid, bruikbaarheid en prijs van  producten. TNO heeft meegewerkt in de eerste fasen van deze catalogus.

Bent u een ontwerper of gebruiker van producten en diensten voor de mensen met de laagste inkomens in ontwikkelingslanden? Zoek, vergelijk en draag zelf bij aan de online catalogus van alle producten. Ontdek prestatiegegevens, hoe je het product het best kan gebruiken, waar je het kan kopen en prijzen - allemaal op één plek. Registreer je hier om de meer dan 200 oplossingen te ontdekken. De oplossingen catalogus is een open source archief van technologische oplossingen uit de hele wereld die kunnen worden gerepliceerd en aangepast tussen de regio's. De producten zijn ingedeeld in 8 thema's: energie, landbouw, gezondheid, water, sanitaire voorzieningen, huisvesting, vervoer en Informatie systemen.

E4C

Engineering for Change (E4C) is een virtuele gemeenschap die met techniek de wereld wil veranderen. E4C's missie is om het leven van de arme gemeenschappen te verbeteren door een betere wereldwijde ontwikkeling van medewerkers, het stimuleren van technische innovaties en het waarborgen van de volksgezondheid en de veiligheid. De hybride organisatie heeft het hoofdkantoor in de Verenigde Staten en heeft vele lid ingenieurs over de hele wereld. Ze hebben drie geïntegreerde activiteiten: een online academie, innovatie lab, en een media-platform.

Vergelijken en nieuwe ontwikkelingen

Veel vernieuwers en productontwikkelaars benaderen TNO om hun ideeën te toetsen en producten samen verder te ontwikkelen. We beginnen dan altijd met een benchmark van bestaande producten om zo de nieuwheid en de marktvraag te bepalen. Deze nieuwe oplossing catalogus is zeer nuttig voor TNO en haar klanten. In een vroeg stadium hebben we met E4C samen gewerkt in de set-up van de catalogus. We hebben gestructureerde rubrieken voor de catalogus gemaakt en opkomende trends in de markt geïdentificeerd voor technologie en innovatie. Het samenbrengen van deze informatie uit verschillende hoeken, kan gebruikers snel inzicht geven in de stand van de techniek in de sector en tevens inspiratie geven voor de ontwikkeling van nog betere oplossingen. Ook TNO werkt continu aan nieuwe innovaties in ontwikkelingslanden en waar mogelijk zullen we deze toevoegen aan de catalogus. Zo blijft de catalogus wereldwijd up-to-date!

Klik hier om de ruim 200 oplossingen te ontdekken

Registreer je hier

Innovaties voor ontwikkelingssamenwerking

Vier miljard mensen leven onder de armoedegrens, vooral in ontwikkelingslanden. Dit vormt een enorme consumentenmarkt en een potentieel aan producenten waar bedrijven business proposities op ontwikkelen.... Lees verder
Expertise

Strategic Business Analysis

Strategic Business Analyse van TNO creëert inzichten in innovaties die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Wij realiseren een vliegwiel voor innovatie... Lees verder
Nieuws
Contact

Drs. Mathilde Miedema

  • Ontwikkelingslanden
  • Afrika
  • Bangladesh
  • Innovatie
  • Ontwikkelingssamenwerking
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.